subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: Pobjeda u Pljevljima je moguća – samo treba izaći na izbore

Bojović: Pobjeda u Pljevljima je moguća – samo treba izaći na izbore

POBJEDA U PLJEVLJIMA JE MOGUĆA – SAMO TREBA IZAĆI NA IZBORE

Bez obzira na to što, nažalost, nije obezbijeđeno puno jedinstvo opozicije, svaki savjestan i slobodan građanin Pljevalja treba da izađe na izbore 27. maja kako bi smjena lokalne vlasti Bošnjačke stranke i Mirka Đačića bila sigurna.

Ako pođemo od ukupne slike života u našem gradu i naraslih problema, nema ozbiljnog izgovora da Pljevljaci ne izađu na lokalne izbore u najvećem mogućem broju i glasaju za smjenu vladajuće garniture. Vjerujemo da su Pljevljaci svjesni da bi svaki izgovor za neizlazak na ove izbore bio u suštini lažanizgovor, na štetu njih samih, i da bi samo produžio agoniju i postojeće probleme na još četiri godine.

Pljevlja treba da budu grad svih koji u njemu žive, a ne grad koji je u rukama ubjedljive manjine poslušnika centralne vlasti, koji su zarad krupnih ili sitnih računica svojih gazda izdali interese svog grada i svojih sugrađana. Neophodno je razvlastiti one koji su umislili da im se sve može u Pljevljima, pa i da ponižavaju slobodne građane Pljevalja. Stoga, izlazak na ove lokalne izbore jeste i pitanje časti i dostojanstva svakog Pljevljaka.

Osim što je bila nesposobna i poltronska prema centralnoj vlasti, nestručna i sa katastrofalnim kadrovima, odlazeća lokalna vlast je, u partnerstvu sa državnom, isključivo zamajavala Pljevljake. Sve ćemo učiniti da, za razliku od vladajuće garniture DPS-a, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata, nova lokalna vlast bude vlast koja će se odlučno boriti za temeljna prava Pljevljaka. Pljevljacima je potrebna lokalnauprava koja će se snažno suprotstaviti politici zapostavljanja i diskriminacije Pljevalja u odnosu na druge opštine u Crnoj Gori, ali i ona koja će sama umjeti da dovede investitore i obezbijedi podršku za rješavanje nagomilanih problema.

Poštovani sugrađani, na ovim izborima postoji ponuda za svakoga ko misli da stanje u Pljevljima nije dobro i da ga treba mijenjati, a takvih je, sigurni smo, ubjedljiva većina. U ambijentu dramatične nezaposlenosti, diskriminacije i katastrofalne zagađenosti, svaki stanovnik ovog grada treba da, zbog sebe i svojih najbližih, preuzme dio odgovornosti da se stanje promijeni.

Jedna od poslednjih velikih prilika jesu upravo lokalni izbori koji će se održati 27. maja.

Ohrabrujemo sve opozicionare u Pljevljima i pozivamo ih da shvate da su ubjedljiva većina u ovom gradu i da je pobjeda ne samo moguća, već je izvjesna, ako svi, koji to mogu, izađu na ove sudbinski važne izbore za opstanak i oslobađanje Pljevalja od organizovane kriminalne grupe koja je na vlasti i njihovih poslušnika.

Ako su mogli građani Kolašina, Herceg Novog, Budve, Kotora, Plužina i Berana možemo i mi Pljevljaci da pobijedimo vladajuću garnituru.

Za spas Pljevalja!

Vladislav Bojović, nosilac liste Za spas Pljevalja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.