sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bojović:Bošnjačka stranka, kao partner kriminalizovanog DPS-a, umislila da sve može pa i formiranje Sandžaka kao posebne teritorije

Bojović:Bošnjačka stranka, kao partner kriminalizovanog DPS-a, umislila da sve može pa i formiranje Sandžaka kao posebne teritorije

Nakon jučerašnja dva neuspjela pokušaja, Bošnjačka stranka je konačno počela da potpisuje saopštenja iza kojih stoji. Očekujemo da joj se već danas pridruži DPS, tim prije što su sve otvoreniji nacionalistički ekstremizam, osionost i nezasitost Bošnjačke stranke bildovani u teretani DPS-a.

Jedino tačno u vašem saopštenju jeste da sam, onim što sam javno saopštio, govorio o sebi. Pripadam Demokratskoj narodnoj partiji i Demokratskom frontu upravo zbog toga što smo spremni da jasno i glasno, odlučno i dosledno branimo čast i dostojanstvo Njegoševe Crne Gore, da snažno zastupamo stav da u Crnoj Gori treba obezbijediti jednaka prava svima i osloboditi je iz kandži korupcije i privatne države. Pripadam Demokratskoj narodnoj partiji i Demokratskom frontu upravo zbog toga što jasno vidimo u kom pravcu vodi vaša politika i politika DPS-a. Primjećujemo da vama iz Bošnjačke stranke savršeno odgovara to što DPS garnitura, ogrezla u kriminalu i korupciji, pretvarajući Crnu Goru u privatnu državu, pokušava da preoblikuje duhovni identitet Crne Gore i otuđi je od Srbije, Srba i vjekovnog pravoslavlja, kako bi ste i vi onda lakše sprovodili vaše planove, ne samo u Crnoj Gori, već i na regionalnom nivou. Zbog toga smo vas, povodom vaše najnovije nacionalističke provokacije, čestitike povodom navodnog dana Sandžaka, koju ste pri tom uputili svim stanovnicima nepostojećeg Sandžaka, dobronamjerno upozorili da time podstičete dalju nestabilnost, tenzije, podjele i sukobe u Crnoj Gori.

Predstavnici Bošnjačke stranke su, samo zbog toga što su partneri kriminalizovanog DPS-a, umislili da im se sve može u Crnoj Gori, pa i da promovišu političke aspiracije u pogledu formiranja Sandžaka kao posebne teritorije. Da ste za mir, stabilnost, suživot i antifašizam, ne bi se pridruživali albanskom faktoru i ovakvim čestitkama otvoreno iskazivali teritorijalne pretenzije u odnosu na jedan dio Crne Gore.

Da zaista baštinite ideju antifašizma i multikulturalne i multekoncesionalne Crne Gore, vi bi ste prvi stali u odbranu državotvorne i jedine kanonske Mitropolije crnogorsko-primorske i Srpske pravoslavne crkve i reagovali bi na institucionalni progon Srba, srpskog jezika i ćirilice, kao i na progon i političke presude liderima Demokratskog fronta u montiranim procesima, koje se donose samo zbog našeg čvrstog stava i jasne politike u odbrani tradicionalnih vrijednosti Njegoševe Crne Gore.

Zbog ukupne javnosti, ukazali smo da određene pojave nisu slučajne i nepovezane i da razumijemo političke poruke koje time šaljete, ali vas još jednom upozoravamo da suzbijete svoj ekstremizam i da se zajedno sa DPS-om ne igrate opasnih igara jer, ponavljamo, rizikujete dodatnu destabilizaciju prilika, podjele, tenzije i sukobe u Crnoj Gori.

A kad već govorite o prelascima iz jedne u drugu partiju, primjećujemo da je sadašnja predsjednica OO Bošnjačke stranke u Pljevljima nedavno prešla iz DPS-a u Bošnjačku stranku što dodatno govori da ste vi zapravo jedna te ista partija.

Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.