ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / BOMBARDOVANJA

BOMBARDOVANJA

Iz pamćenja našeg stradalnog i vječno raspetog naroda, nikada niko neće moći da izbriše sjećanja na borbe, ratove, razorena ognjišta, izbjeglištva, glad i patnje svake vrste. Da ništa nismo imali, time smo, u svakom vremenu bili „bogati“. Poznati smo kao svjetski fenomen, kao jedini narod kojeg su bombardovali i neprijatelji i „saveznici“, kad se malo bolje sagleda, ovi drugi čak više i „bolje“. Najstrašnija i najbrutalnija agresija u istoriji ljudskog roda, na nas je izvedena 1999. godine. Nikada, nijedan narod, nije napadao sto puta brojniji i hiljadu puta snažniji neprijatelj. Ubijana su novorođenčad, djeca, trudnice, starci, civili u vozovima, bolnicama, kućama. Sve su to radili naši „saveznici“, čijoj se zastavi danas do zemljice klanja, ministarska gromada i prva praćka oružane sile Montenegra, orlušina iz Pračice.

 

Kada smo kod bombardovanja, ima ih raznih, a svaka bomba je opasna. Od onih pravih, koje bacaju avioni ili postavljaju teroristi, znaju biti opasnije one, koje decenijama na nas bacaju DPS bombaši. Pored onih, proslavljenih, iz Skupštine, Vlade, pravosuđa i ostalih državnih institucija, ističu se i neki lokalni, pljevaljski. Svakako, u tome prednjači aktuelni predsjednik opštine, gospodin Golubović, koji je toliko bacio „bombi“ u proteklih petnaestak godina, da bi mu pozavidio i sam Boško Buha!

 

Nikako ne smijemo zaboraviti sva ta njihova „bombardovanja“ i bačene „bombe“. Evo nekih:

– Izgradnja pruge Pljevlja – Bijelo Polje,

– Izgradnja cementare,

– Izgradnja puta Kosanica-Glibaći-Bobovo,

– Sistem daljinskog grijanja-toplifikacija,

– Zapadna obilaznica oko Pljevalja,

– Uređenje Trga Patrijarha Varnave,

– Izgradnja gradskog bazena,

– Izgradnja regionalne sanitarne deponije za Pljevlja i Žabljak,

– Izgradnja skijališta,

– Uređenje Borovičkog jezera i kupališta,

– Uređenje odlagališta Jagnjilo,

– Uređenje deponija Gradac i Maljevac,

– Sistem za prečišćavanje otpadnih voda,

– Razvoj biznis zona u gradu,

– Izgradnja aerodroma Đulina Guka…

Spisku laži i obmana nema kraja. Fali samo još slijetanje na Mars, s obzirom na letačke i „preletačke“ sposobnosti  Golubovića i drugova.

 

Pljevljaci i Pljevljanke, zaboravimo li ova „bombardovanja“ i „bombaše“, džabe će nam biti da pamtimo sva ostala. Nestaće nas, nestaće Pljevalja, povjerujemo li opet ovim Minhauzenima današnjice.

Ujedinimo se svi i Bog će biti sa nama. Velika narodna koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE će 30. avgusta otvoriti vrata slobode, pravde i istine!

 

NE DAMO SVEŠTENIKE I SVETINJE!

 

 

 

Pljevlja,                                                   POKRET ZA PLJEVLJA

9.08.2020.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države

„Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.