subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Borovinić Bojović – Danas stiže 2 000 vakcina, a uskoro još toliko

Borovinić Bojović – Danas stiže 2 000 vakcina, a uskoro još toliko

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović potvrdila je da će danas na podgorički aerodrom stići 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V koje su obezbijeđene u dogovoru sa Srbijom.Ona je kazala da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine.

Borovinić Bojović je istakla da Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore od početka mandata vode više bilateralnih pregovora kako bismo dobili vakcinu i stavili pod kontrolu širenje virusa.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović potvrdila je, za portal Vijesti, da će danas na podgorički aerodrom stići 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V koje su obezbijeđene u dogovoru sa Srbijom.Ona je kazala da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine.

„Prvi od tih pregovora koji nam donosi vakcinu je onaj koji vodimo sa nama sjusjednom i prijateljskom Srbijom. Poslije više mojih razgovora sa uvaženim kolegom doktorom (Zlatiborom) Lončarom, kao i potpredsjednika Vlade Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić, prve vakcine biće sjutra na podgoričkom aerodromu. Kao ljekar i humanista koji je od prvog dana u crvenoj kovid zoni i direktnoj borbi sa virusom, u ime Vlade, Ministarstva i svoje lično ime želim da izrazim posebnu zahvalnost bratskoj i prijateljskoj državi Srbiji, koja je u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim građanima“, kazala je Borovinić Bojović u video poruci.

Dodala je da Crna Gora svakog dana čeka da pristigne i prvi kontingent iste vakcine, Sputnjik V, koji je dogovoren direktno sa Rusijom.

„A u narednom periodu očekuje se i vakcina kineskog Sinofarma, kao i Fajzerova vakcina. Podsjećam još jednom da je vakcinu protiv virusa, koji planetu drži paralisanu skoro godinu, Vlada Crne Gore obezbijedila za nešto malo više od dva mjesec“, poručila je između ostalog ministarka.

IZVOR PORTAL VIJESTI

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Jeromonah-Rafailo-Boljevic-774x484

Predavanje jeromonaha Rafaila o apostoslskom postu

Jeromonah Rafailo (Boljević), iguman manastira Podmaine, održaće predavanje na temu „Apostolski post“, u četvrtak 30. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *