utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bošković: Vodi se krstaški rat protiv Crne Gore

Bošković: Vodi se krstaški rat protiv Crne Gore

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, tvrdi da litije nemaju nikakve veze sa spornim zakonom

 Ministar odbrane, Predrag Bošković, kazao je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti iskorišćen da se protiv Crne Gore povede krstaški rat.

Litije, kako je rekao, nemaju nikakve veze sa zakonom, već je, kako smatra , namjera da se Crna Gora predstavi kao srpska država, kojoj bi se poništila nezavisnost izglasana na referendumu 2006. godine. On ovu tvrdnju temelji na ikonografiji koja se može sresti na litijama.

„Protesti nemaju veze sa zakonom, jer da je tako, zakon bi se primjenio, pa bi vidjeli da li on ugrožava bilo čija prava. Vidimo da to nije slučaj. Vidimo ikonografiju na skupovima, kako se označava teritorija Crne Gore kao srpske države, vidimo crtanje srpskih motiva. Namera je da se Crna Gora predstavi kao srpska država, da se poništi državna nezavisnost i naša zemlja ponovo vrati pod skute Srbije, kako bi se o sudbini Crne Gore odlučivalo van naših granica“, kazao je Bošković za Radio Crne Gore.

Foto: RTCG

„Ne postoji sila koja nas može preobratiti u teokratsku državu.“

Bošković je naveo da su odnosi sa Srbijom najlošiji od obnove nezavisnosti.

„Poruke koje stižu iz Beograda o pomoći srpskom narodu I SPC dodatak priči da se što više građana na popisu stanovništa u Crnoj Gori 2021. godine izjasni kao Srbi, što ima za cilj stvaranje srpskog karaktera Crne Gore“, kazao je Bošković.

 

IZVOR: IN4S.NET; RTCG.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.