subota , 13 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bošnjak : Preispitati imovinu javnih funkcionera i tajkuna

Bošnjak : Preispitati imovinu javnih funkcionera i tajkuna

Demokratski front zatražiće da se u dnevni red sjednice Skupštine, koja će se održati u srijedu, uvrsti i njihov predlog Zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak kazala je da zakona ne treba da se plaše oni koji su imovinu stekli na legalan i pošten način, navodeći da se odnosi na one koji su imovinu stekli na nezakonit način.

Ističući da, za početak, očekuje podršku cijele opozicije da se predlog uvrsti u dnevni red zasjedanja, Bošnjak je pojasnila da se postupak utvrđivanja porijekla imovine i posebnog oporezivanja nezakonito stečene imovine odnosi na period od prvog januara 1990. godine.

“Teret dokazivanja uvećanja imovine u odnosu na prijavljene prihode poreskog obveznika je na Poreskoj upravi, a na poreskom obvezniku je teret dokazivanja da je na zakonit način stekao imovinu”, kazala je Bošnjak.

Ona je kazala da treba preispitati imovinu svih građana, ali da “prioritet treba dati onima koji su se obogatili na račun građana Crne Gore”.

“Zato smo zakonom predvidjeli da se prvo preispita imovina javnih i državnih funkcionera i svih onih bliskih vlasti tajkuna i novopečenih biznismena…”, istakla je Bošnjak.

Poslanica DF-a je rekla da su svjesni činjenice da imovina ne mora da se vodi na imena onih koji su njeni pravi vlasnici, te je zakonom predviđeno da se preispita imovina i sa njima povezanih osoba.

 

izvor: borba.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.