četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Božićna čestitka OO SNP

Božićna čestitka OO SNP

Srpska pravoslavna crkva

Eparhija Mileševska

Njegovo preosveštenstvo

Episkop Mileševski

Gospodin Atanasije

 

Vaše Preosveštenstvo, u miru, ljubavi i radosti očekivanja  Dana Rođenja Gospoda Našega Isusa Hrista, Vama, monaštvu, sestrinstvu, sveštenstvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Eparhije mileševske, upućujem najradosniji pozdrav:

MIR BOŽJI – HRISTOS SE RODI!

Praznik koji je pred nama obavezuje nas na misli i djela koja dolikuju Vjeri, Ljubavi i Nadi koje su suština Hristovih riječi. Treba da sve učinimo da, prije svega, budemo dostojni lica Božijeg i da u svojoj Vjeri zaslužimo Ljubav i Nadu  kako bi ih mogli dijeliti sa drugima.

U ovim teškim vremenima treba da se svi prisjetimo zapovijesti naše divne Pravoslavne vjere koja nam nalaže da ne činimo drugima ono što ne bi željeli da oni čine nama, da ne gradimo sebi idola ili drugog lika i da svoju ljudsku slobodu smatramo samo kao još jedno iskušenje ili nošenje svog ličnog krsta na putu pred lice Božije.

Upravo zato treba da ovih Blagih dana u svojoj radosti budemo i sa našim komšijama drugih vjera i nacija i sa svim dugim ljudima dobre volje kako bi svjetlost novog rađanja Bogomladenca obasjala svakog i zasjala u svoj svojoj punoći.

Moleći se da nam Bogomladenac donese snagu da obnovimo u našim dušama Ljubav i Nadu, još jednom Vam čestitam Božić i predstojeće velike Hristove Praznike.

Predsjednik  dr Saša Grbović

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevlja dobila novo izletište – Pametno jezero. Kovačević, ovo je samo jedan od naših ekoloških projekata

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva svečano su danas u otvorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.