nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / BOŽIĆNA ČESTITKA PREDSJEDNIKA OO NSD PLJEVLJA MILANA LEKIĆA

BOŽIĆNA ČESTITKA PREDSJEDNIKA OO NSD PLJEVLJA MILANA LEKIĆA

Predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja Milan Lekić čestitao je Božić preosvećenom episkopu mileševskom g. Atanasiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve koji danas proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik.

Neka današnji praznik, kada slavimo rođenje Bogomladenca Isusa Hristosa, unese mir u naše kuće i toplinu Božije ljubavi u naša srca. Rođenje našeg Spasitelja je jedan od najvećih događaja u svjetskoj istoriji. Naša obaveza, kao pravoslavnih Srba je da živimo u skladu sa principima koje nam je ostavio u zavjet. Ljubav i mir su univerzalne poruke koje nas nadahnjuju, inspirišu, ali i obavezuju“, rekao je Lekić

Međutim, kako je istakao Lekić, srpski narod, i ovaj Božić, dočekuje u turbulentnim vremenima, pogotovo oni Srbi koji trpe tešku svakodnevicu i razna iskušenja na svetoj srpskoj zemlji.

Jučerašnji pucanj na srpsku djecu na Kosovu i Metohiji predstavlja jasnu poruku cijelom tamošnjem srpskom narodu, ali i poruku svim Srbima da moraju da budu složni i oboženi kako bi opstali i ostali dostojni svojih slavnih predaka. Uvjeren sam da ćemo, uz Božiju pomoć i mudrost naše svete Srpske pravoslavne crkve, istrajati na tom trnovitom putu. Stoga, pozdravljam vas uz naš tradicionalni srpski, pravoslavni pozdrav MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!“, poručio je Lekić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.