ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Božićna dobrotvorna akcija

Božićna dobrotvorna akcija

Crkvena Opština Pljevlja je u saradnji sa humanistom Lukom Pejovićem uspješno realizovala dobrotvornu akciju Radost rođenja Hristovog za 37 porodica, u periodu od 23. decembra 2020. godine do 3. januara 2021. godine. Prikupljena je hrana u vrijednosti oko 1000 eura i novčana sredstava u iznosu 3512 eura za kupovinu zaoblica i životnih namirnica. Od prikupljenih sredstava pripremljeni su božićni paketi, koje je sveštenstvo zajedno sa Lukom Pejovićem i pravoslavnom omladinom našega grada dopremilo u 37 domova. Za ovu akciju utrošeno je 2512 eura dok je ostatak novca namijenjen za nove dobrotvorne akcije koje će organizovati, po blagoslovu episkopa mileševskog Atanasija.

-Teško materijalno stanje mnogih naših sugrađana dodatno je zakomplikovala epidemija koja je zavladala čitavim svijetom. Ova dobrotvorna akcija pokazala je da su Pljevljaci spremni da jedni drugima pomognu, da jedni druge obraduju i da u ovim teškim vremenima pokažu ljubav i zajedništvo.Božić je praznik kada slavimo rođenje Gospoda Isusa Hrista, praznik kome se raduju nebo i zemlja, praznik kome se raduju svi ljudi zajedno. Božić je praznik mira, sloge i darivanja i zato je ova akcija imala cilj da daruje i ukrasi božićne trpeze naših sugrađana, da se svi zajedno obradujemo ovom najradosnijem hrišćanskom prazniku. Božićna trpeza je ikona porodične ljubavi i jedna od najljepših uspomena koje svi nosimo u srcima i zato je darivanje domova sa djecom bilo posebna radost – objavljeno je na fejsbuk profilu Pljevaljske crkve Svete Petke.

Organizatori dobrotvorna akcije Blagodare svim Pljevljacima koji su uzeli učešća u ovoj akciji, uz nadu da će postati tradicija u koju će se uključiti još veći broj naših sugrađana i sugrađanki.

– Činiti dobro da nam se ne dosadi“ riječi su Svetog apostola Pavla kojima nas poziva da činimo nova djela bratoljublja i bogoljublja, poručuju iz Crkvene opštine Pljevlja uz božićni pozdrav MIR BOŽIJI – HRISTOS SE RODI! VASITINU SE RODI!

Božićna dobrotvorna akcija
Božićna dobrotvorna akcija za 37 porodica

FB_IMG_1609887981807

FB_IMG_1609888011440FB_IMG_16098879966290

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

eu

Sedam eura za ulazak u EU

Građani Crne Gore jednom u tri godine moraće da plate naknadu za putovanja u zemlje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *