sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Bralić: Bez dokaza optužuje mene a zašto Pejović nije ranije ukazivao na ‘milionske stete’ u sumarstvu ?

Bralić: Bez dokaza optužuje mene a zašto Pejović nije ranije ukazivao na ‘milionske stete’ u sumarstvu ?

 

VD direktor Uprave za šume CG Srđan Pejović obmanjuje javnost i iznosi neistine na račun drugih, tvrdi rožajski drvoprerađivač Jasmin Bralić, navodeći da je podnio tri krivične prijave protiv direktora zbog zloupotrebe službenog položaja.

U saopštenju za javnost Bralić kaže da Pejovic zeli javnosti da predstavi stav  42 crnogorske drvoprerađivačke kompanije, čije stavove Bralić zastupa u javnosti, kao lični stav pojednica, da ne odgovara na postavljena pitanja i služi se neistinama na lični i račun njegove firme, čime narušava poslovni ugled i dostojanstvo Bralića.

„Bez ikakvih dokaza kazete da sam oštetio državu za „milionske iznose“, zbog čega ne podnesete krivicnu prijavu protiv mene jer, ako je to tacno, u obavezi ste kao odgovorno lice da prijavite tuzilastvu u suprotnom cete biti saucesnik u krivicnom djelu“, kaže Bralić ističući da mu je Pejović u firmu anonimno poslao inspekciju i policiju za privredni kriminal, koji su preko 20 dana vrsili kontrolu i ustanovili da nema nepravilnosti i krsenja zakona u njihovom poslovanju.  Bralić je pozvao Pejovića na minimalnu korektnost kako se ne bi krio iza Uprave za šume kada piše saopštenja za javnost „kako Uprava ne bi placala cijenu za vaše lazi pred nadleznim organima“. On kaže da saopštenja drvoprerađivača potpisuje jer iznosi tačne podatke a da ga Pejović može tužiti ako su lažni.

Kazao je da će ličnu komunikaciju sa Pejovićem, koji se „predstavlja kao veliki zastitnik crnogorskih šuma“, „voditi na sudu“, ali kako su već „prešli na lično“ Bralić je zbog ocjene javnosti da li je Pejović dostojan funkcije koju obavlja postavio 10 pitanja na koja će, navodi, morati odgovarati pred sudom i tuzilastvom.

Zašto Pejović nije ranije ukazivao ‘milionske stete’ u sumarstvu pošto je 10 godina radio u Ministarstvu poljoprivrede i bio zaduzen za monitoring-kontrolu rada Uprave za sume, navodi Bralić i pita zašto je direktor dozvolio da se sprovede nezakonit i tehnički neispravan Javni poziv, te još potpisao ugovore sa kupcima koji ne ispunjavaju uslove javnog poziva. Navodi da posjeduje dva Pejovićeva dokumenta, uz opasku “ i za to me tužite“, jedan o sluzbanoj prepisci sa Tenderskom komisijom u kom traži da ih „DISKRIMINISE“ i Pejovićevo imenovanje i pozitivan izvještaj o kontroli „Bambis stolarije“ za koju je prije nekoliko dana SDT konstatovao štetu od 1,5 miliona evra.  Imenovanjem Pejovića za vd dikretora na javnim pozivima za prodaju državne šume ucestvuje manje od 10 drvorerađivača a prije toga je bilo između 50 i 60 firmi, tvrdi Bralić i pita zašto je tako. Zasto ne objavite javno sa kojim ponuđacima ste potpisali ugovore, pitao je Bralić. Pljevaljske novine su na sajtu Uprave za šume imale uvid u 12 objavljenih ugovora sa kupcima iz spornog poziva.

Kako je zaposlena Pejovićeva supruga, koja radi kao inženjer šumarstva u Upravi za šume – PJ Danilovgrad, s obzirom da, tvrdi Bralić, nije drzavljanin Crne Gore, da u upravi za kadrove ne postoje podaci o zasnivanju radnog odnosa a da je u Pejovićevom kabinetu svakog dana, te zašto je na račun Uprave smješten u hotelu, koji je 30 puta skuplji, a ne u stanu. Bralića kao građanina zanima koliko je koštao angažman konsultanata i eksterne revizije firmi izvan CG „mimo procedure i budžeta“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Propast firmi državu koštala preko 28 miliona eura

Fond rada je od svog osnivanja zaposlenima čije su firme otišle u stečaj za otpremnine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.