nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Britanska ambasadorka posjetila Termoelektranu „Pljevlja“

Britanska ambasadorka posjetila Termoelektranu „Pljevlja“

U četvrtak, 11. novembra 2021. godine, u posjeti Termoelektrani „Pljevlja“ boravila je britanska ambasadorka, NJ. E. Karen Medoks. Tom prilikom ona se sastala sa izvršnim direktorom Elektroprivrede Crne Gore, Nikolom Rovčaninom.
Rovčanin je, kako su naveli iz EPCG, upoznao ambasadorku Medoks sa stanjem u kome se nalazi kompanija, naglašavajući razvojne projekte na polju zelene tranzicije, te potrebu očuvanja rada TE kao nesumnjivo najvažnijeg postrojenja, dok god se ne izgrade adekvatni zamjenski kapaciteti koji bi omogućavali nesmetano funkcionisanje elektroenergetskog sistema, ali i socio-ekonomsku stabilnost u samim Pljevljima.
– U tom smislu, od naročitog značaja za razvoj ove opštine su projekti ekološke rekonstrukcije TE, toplifikacije grada, izgradnje mHE „Otilovići“ i cementare. Britanska ambasadorka istakla je svoje zadovoljstvo time što EPCG ima razvijenu viziju zelene energetske tranzicije, uzimajući u obzir i druge činioce, poput lokalnog tržišta radne snage i nezavisnosti energetskog snabdijevanja. Sagovornici su ocijenili da Crna Gora ima značajan kapacitet u pogledu mogućnosti korišćenja obnovljivih izvora energije te da je pred nama decenija tokom koje bi trebalo realizovati razvojne projekte EPCG, čime bi i ova kompanija i naša država došli do situacije u kojoj se, uz puno poštovanje međunarodnih standarda, efikasno unapređuje stanje u energetici i ekonomiji – saopštili su iz EPCG, dodajući da su sastanku prisustvovali i nikola i ambasadorkaambasadorka TEambasadorka TE 2asistentkinja ambasadorke i zamjenika šefa misije (Bilsana Bibić), savjetnica za Program za konflikte, stabilizaciju i bezbjednost (Dubravka Popović), član Odbora direktora EPCG (Jovan Radošević), direktor TE „Pljevlja“ (Mirko Mazalica), pomoćnik izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja (Veselin Sekulić) i stručni saradnik za medije izvršnog direktora EPCG (Tomaš Damjanović).

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.