četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Bugarska poklonila 35.430 evra Pljevljima za „Pametno jezero“

Bugarska poklonila 35.430 evra Pljevljima za „Pametno jezero“

Za ekološki projekat „Pametno jezero“ republika Bugarska danas je opštini Pljevlja poklonila  35.430 evra bespovratnih sredstava.

U sklopu bugarske zvanične razvojne pomoći za 2022. godinu, 16. decembra 2021.potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske, kojeg predstavlja Nj.E. dr Meglena Plugčijeva, izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Bugarske u Crnoj Gori, sa jedne strane i gradonačelnika Pljevalja Igora Golubovića sa druge strane.
„Ugovorom je predviđeno finansiranje ekološki inovativnog projekta za rekreaciju i razonodu: „Pametno jezero – unapređenje ostrva kao energetski, ekološki i naučno održive oblasti“.
Projekat uključuje stvaranje informativnog centra u samom jezeru; organizovanje ljetnje škole; ugradnju solarnih panela, baterija i uređaja za prečišćavanje vode, kao i elektronskog ekrana za obavještavanje o pokazateljima čistoće vode i vazduha i td.“, Navodi se na zvaničnom Fejsbuk profilu Opštine Pljevlja.
Prioritet i cilj projekta je održivo upravljanje prirodnim resursima, zaštita i očuvanje prirodne sredine i održivo upravljanje vodama i otpadom kroz uvođenje inovativnih čistih tehnologija.

Od 2019. godine u okviru bugarske zvanične razvojne pomoći u Crnoj Gori finansirano je ukupno 8 projekata u vrijednosti od preko 320.000 eura.

Donacija Republike Bugarske opštini Pljevlja
Potpisivanje ugovora o donaciji Republike Bugarske opštini Pljevlja

FB_IMG_1639750959591 FB_IMG_1639750968416

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ako nema termina u ambulanti, ima kod privatnika

Ministarstvo zdravlja, ali ni Fond za zdravstveno osiguranje ne odgovaraju o rezultatima provjere rada doktora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.