nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / CB Pljevlja: Krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja i utaje poreza

CB Pljevlja: Krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja i utaje poreza

Pljevaljska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina Š.M.(30) zbog krivičnog djela  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prenose Vijesti.

Protiv Š.M. podnijeta je i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojne droge.

“Pripadnici Centra bezbjednosti Pljevlja, preduzimajući preventivne planske mjere i radnje i aktivnosti na pronalasku nedozvoljenih sredstava u posjedu građana, uz prethodno pribavljenu naredbu nadležnog sudije za istragu, dana 20.11.2019.godine u vremenu od 10,00 – 12,30 časova izvršili pretres 3 stana/kuće  u ulici Tršova bb u Pljevljima koje koristi J.J (1996),  pretres stana i drugih prostorija u ulici Kralja Petra u Pljevljima koje koristi DŽ.D (1985) i pretres kuće i drugih prostorija u selu Zabrđe, kao i pretres 2 vozila marke ”BMW”  i “Alfa Romeo” koje koristi bezbjednosno-interesantno lice Š.M (1989) iz Pljevalja.Pretresom kuće u selu Zabrđe pronađeno je 1 pištolj marke “Zbrojevka”cal 7,65 mm bez oružnog lista, 18 komada metaka cal 7,65mm, 1 dron marke “Go-pro”, 1 gram opojne droge marihuana, ulje kanabisa, 1 špric, 42 komada tableta Ksalol, kao i 4 mobilna telefona. Ovi predmeti su privremeno oduzeti od strane službenika CB Pljevlja. Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je ovaj pištolj bio predmet krađe u maju 2018.godine. Pronađeni pištolj i drugi predmeti biće upućen u Forenzički centar radi obavljanja potrebnih vještačenja.Nadležni državni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 KZ a protiv bezbjednosno interesantnog lica Š.M iz Pljevalja podnešena je krivična prijava u redovnom postupku”, navodi se u saopštenju policije.

Zbog krivičnog djela utaje poreza i doprinosa,  Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima službenici CB Pljevlja podnijeli su krivičnu prijavu protiv jednog fizičkog i jednog pravnog lica:

Krivična prijava podnijeta je protiv Pljevljaka M.K.(1976)  i pravnog lica – DOO „GOLUBOVIĆ P“ zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela povreda prava iz rada iz čl.224 i Utaja poreza i doprinosa iz čl.264 Krivičnog zakonika Crne Gore”

„U periodu 2017 do marta 2019 godine u svojstvu odgovornog lica – izvršnog direktora DOO „GOLUBOVIĆ P“ Pljevlja, u okviru kog posluje „AS TAXI“ svjesno, ne pridržavajući se zakona o pravima iz oblasti rada i radnih odnosa, angažovao bez zaključivanja ugovora o radu više lica kao vozače taxi vozila a kojima je zaradu isplaćivao u gotovini „na ruke“, ne vršeći obračun poreza i doprinosa, čime je po osnovu izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa na zarade oštetio budžet Crne Gore za iznos od 2.666,04 eura“, navodi se u saopštenju.

foto: RTV Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.