nedelja , oktobar 24 2021
Početna / Vijesti / Politika / Ćeman: Rušenje, nasilje i podjele odlika su onih kojima nedostaje pameti

Ćeman: Rušenje, nasilje i podjele odlika su onih kojima nedostaje pameti

Pored toliko hiljada nelegalno podignutih objekata, pored nezakonito izgrađenih kuća braće Đukanović, pored nelegalne gradnje koja cvjeta u Crnoj Gori, režim se sjetio da ruši crkvenu imovinu.

Sijači mržnje namjerno su počeli od Ulcinja, grada čiji je predsjednik Opštine optuživao biskupa da širi korona virus, a sve u svrhu izazvanja tenzija i svađanja prijatelja koji decenijama žive u međuvjerskom i međunacionalnom skladu.

DPS se pokazao i dokazao kao osvjedočeni rušitelj, a ne graditelj, i umjesto da uspostavi administrativni red, oni za vrijednost promovišu haos. Jasno nam je da su njima tenzije neophodne, jasno nam je da su mržnja i svađe garant njihovog opstanka na vlasti, ali nam je, kao i svakom građaninu Crne Gore, jasno da je sve to paravan za uspostavljanje diktature i ekonomskudevastaciju države.

Mi, u Demokratskoj Crnoj Gori, našu državu ne želimo onakvu kakvu je želi DPS. Oni je žele posvađanu, podijeljenu i opljačkanu. Mi je želimo pomirenu, složnu, ekonomski jaku i uređenu. Zbog toga smatramo da je umjesto famoznog rušenja, koje za cilj ima podizanje tenzija i sijanje mržnje, trebalo primjenitidruge pravne metode, a sigurni smo da bi to naišlo na razumijevanje druge strane.

Rušenje, nasilje i podjele odlika su onih kojima nedostaje pameti. Građenje, spajanje i stvaranje su ono što je neophodno Crnoj Gori, kako u dijelu infrastrukturnog, tako i u dijelu međuljudskihodnosa, jer samo pomirena Crna Gora može ići naprijed.

 

dr Albin Ćeman, Demokratska CG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zemlje-Zapadnog-Balkana-u-svetskih-top-10-udelu-uglja-proizvodnji-struje

Zemlje Zapadnog Balkana u svjetskih top 10 po udjelu uglja u proizvodnji struje

Bocvana je prva, a Kosovo* drugo na svetu po udelu uglja u proizvodnji električne energije. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *