nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Čestitka OO DPS povodom Dana nezavisnosti

Čestitka OO DPS povodom Dana nezavisnosti

Uvaženi sugrađani,

Srećan vam 21. maj –Dan nezavisnosti države Crne Gore. Posebno mi je zadovoljstvo čestitati vam ovaj značajan praznik jer on nije samo simbol obnove nezavisnosti već i zajedništva svih nas bez obzira na različite stavove, mišljenja i poglede.

Danas je prilika da se podsjetimo ovog svijetlog datuma ,kada smo uz predhodni dogovor svih, izašli mirno i dostojanstveno na referendum i sa perom u ruci respektabilne većine izglasali povratak države Crne Gore na mapu modernih, evropskih država gdje ju je I čekalo mjesto trasirano  još na  kongresu u Berlinu.

Crna Gora je, u vrlo kratkom periodu, zahvaljujući odlučnom i predanom radu i naporima pobjedila brojne izazove i prepreke. Samo zajedničkim snagama, bez sujeta, možemo doprinijeti dinamičnijem razvoju naše države,posebno u vremenima izazova ,kao što je današnje, kad su zajedništvo,razumjevanje i solidarnost nepophodni za uspjeh.

Prilika je da se zahvalim, prevashodno svim građanima, što su u ovim izazovnim vremenima shvatili ozbiljnost problema i svi zajedno stali u odbranu zdravlja cijele populacije .Takođe bih se zahvalio i državnim i lokalnim organima i službama koji su zajedničkim snagama dokazali da imamo stručnei i ljudske kapacitete na kojima mogu da nam zavide i mnogo razvijenije zemlje. Zdravsteveni radnici, na braniku odbrane od pošasti zvane COVID- 19, pokazali su nam kako se dosledno poštuje i promoviše  Hipokratova zakletva. Vrlo značajnu  ulogu imali su  i pripadnici Uprave policije koji su u našem gradu u specifičnim uslovima uspjeli da održe red i bezbjednost na najvišem nivou i  pored pokušaja , određenih, već prepoznatih grupica da iz samo njima znanih razloga,  derogiruja sve vrijednosti Pljevalja kao sredine čije su razlike blago svih nas.

Dragi Pljevljaci,

Još jednom, podsjećajući se ovog svijetlog datuma, sa ponosom vam čestitam 21. maj-Dan nezavisnosti uz najbolje želje za ličnu i porodičnu sreću i dalji uspjeh i razvoj našeg grada i države.  Nek je vječna Crna Gora.

 

Vlade Milinković, predsjednik Opštinskog odbora  Demokratske partije socijalista  Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *