četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Čestitka OO Socijaldemokrata Pljevalja povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Čestitka OO Socijaldemokrata Pljevalja povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

U ime svih onih koji njeguju slobodarsku tradiciju, socijaldemokratske I proevropske vrijednosti čestitamo Dan nezavisnosti Crne Gore. Ovaj praznik treba da nas sve podsjeti i podstakne da istrajemo u našim namjerama i naporima da gradimo prosperitetnije društvo, društvo koje će omogućiti svim ljudima jednake šanse. Vjerujući u ovu ideju i radeći posvećeno za nju, vjerujemo da ćemo uspjeti.

Prije 14 godina rekli smo DA – samostalnoj, suverenoj i snažnoj Crnoj Gori, koja je od toga dana hrabro i odlučno nastavila dalje, snažeći svoj integritet i izgrađujući se kao država evropskih vrijednosti, suživota i bogatstva različitosti. Naša država povratila je svoju nezavisnost, a razboritošću i dijalogom svrstala sebe u red priznatih država svijeta.

Tada kao I danas kada su istinske I prave vrijednosti po ko zna koji put na iskušenju, Socijaldemokrate sa jednakim žarom brane ideju suverene Crne Gore, beskompromisno čuvajući njene državotvorne simbole, nepokornost i slobodu. Za nas je ova država sa svojom tradicijom I kulturnim naslijeđem ostala najvrijednija zaostavština, prema kojoj smo se uvijek odnosili sa jednakom ljubavlju i privrženošću, jer smo osjećali da tako treba. Zato, ne zaboravimo da Crna Gora treba ostati država jednako naklonjena svim svojim građanima, bez razlike, postojana u svojoj demokratičnosti, i vjerna idejama socijalne pravde i vladavine prava. Prkosno i hrabro, svi skupa, nastavljamo da se borimo za baš takvu Crnu Goru, multietničku, državu jednakosti i humanosti.

U ubjeđenju da će nam svaki naredni 21. maj donijeti još snažnije osjećanje ponosa i radosti, još jednom vam čestitamo Dan nezavisnosti Crne Gore.

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *