nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Sport / Četvoročlana CG selekcija u katama, karate reprezentacije, završila pripreme u Pljevljimao u Čileu

Četvoročlana CG selekcija u katama, karate reprezentacije, završila pripreme u Pljevljimao u Čileu

Muška kadetsko-juniorska selekcija u katama karate reprezentacije Crne Gore u Pljevljima je odradila trodnevne završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Čileu, saopšteno je iz Karate saveza. Šampionat je na programu od 23. do 27. oktobra u Santijagu.

U Pljevljima su se, pod nadzorom selektorke Slavke Maksimović, pripremali kadet Omladinca Vasilije Perović i članovi Bara Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Perović i Nikočević nastupiće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će trio barskog kluba činiti juniorski kata tim.

Maksimović je kazala da selekcija u katama nikada nije bila spremnija i u jačem sastavu učestvovala na nekom velikom takmičenju.

“Selekcija u katama je dobro radila, još od prvih priprema u julu, kroz reprezentativne pripreme i u svojim klubovima. Jedino što nijesmo imali su kontrolna takmičenja gdje bi provjerili formu u potpunosti. Konkurencija je izuzetno jaka, učestvuje veliki broj takmičara, ali selekcija u katama nikada do sada nije bila u jačem sastavu i spremnija, tako da očekujemo dobar plasman”, kazala je Maksimović agenciji MINA.

Crnu Goru će u katama na Svjetskom prvenstvu u Čileu predstavljati i mlađi seniori Vladimir Mijač (Bar) i Jovana Marić (Budućnost). Ukupno nastupiće 19 crnogorskih karatista, od čega 13 u borbama.

Predvodiće ih selektori Slavka Maksimović u katama i Žarko Raković u borbama.

Vođa crnogorske delegacije biće predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić, dok će sudija Veljko Brnović polagati za drugi stepen svjetskog sudijskog zvanja, Džadž A /Judge A/.

Polazak za Čile planiran je za nedjelju.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Jakov Cupara, potoci

KK „Potoci“ na dva turnira osvojio 7 medalja

Karate Klub „Potoci“ učestvovao je umartu na dva turnira a njegovi takmičari osvojili su sedam …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *