nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Politika / Član DPS u litijama od prvog dana: Mirna šetnja nije protest protiv Crne Gore

Član DPS u litijama od prvog dana: Mirna šetnja nije protest protiv Crne Gore

Član Demokratske partije socijalista Milan Babović od prvog dana učestvuje u litijama u Baru. Babović ističe da odlazak na mirne litije nisu protesti protiv Crne Gore već je to izbor svakog pojedinca i lično pravo kojoj crkvi pripada.

-Moja država je isključivo Crna Gora. Sve ono što moja familija i ja imamo je ovde i u ovoj državi, a ne negde drugo van ovih granica. U ovoj državi stvaramo i radimo, plaćamo sve dažbine, poreze i tako je izgrađujemo i unapređujemo, kaže Babović i ističe „Niko ne može da mi nametne stav o veri, ni o crkvi“.

– Odlazak na mirne litije sa familijom i prijateljima nema nikakve veze sa partijom, politikom, ili bilo kojim stranačkim temama i protestima protiv moje Crne Gore. Kojem ću Bogu da se molim i u koju crkvu da idem je isključivo moje lično i intimno pravo. Krštensam pod Ostrogom. Tako da znam kojim hramovima i kojoj crkvi pripadam, kazao je Babović.

Glasao sam, kaže Babović, za nezavisnost Crne Gore kao i moja porodica.

– Moj odnos i stav prema tim pitanjima se ne menja, kazao je Baranin Milan Babović koji je obavljao funkciju člana Predsedništva Saveta mladih DPS I više drugih funkcija u stranci Mila Đukanovića.

Bio je i član glavnog odbora DPS, a član je opštinskog odbora DPS Bar.

-U prethodnim godinama kada sam biran na pomenute funkcije u DPS-u išao sam u istu crkvu, Srpsku pravoslavnu crkvu i tako će biti u buduće, kazao je Babović.

Upitan, ako bude morao da bira između partije DPS-a i učešća u litijama koje se organizuju u znak protesta zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, Babović odgovara “Nadam se da neću morati da biram”.

Milanov otac, Slavko Babović je dobrotvor crkve Svetog Evstatija u Beranama.

 

izvor: novosti.rs

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: DRITAN PAŠI OTPOZDRAV NA PISMO

    Ima jedna scena u Gorskom vijencu kada vladika Danilo i glavari dobijaju pismo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *