subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Sport / Crna Gora domaćin rukometnog EP za kadete

Crna Gora domaćin rukometnog EP za kadete

VAR sistem se uvodi u mečeve Lige šampiona u obje konkurencije.

Crna Gora će biti domaćin Evropskog prvenstva za kadete 2024. godine, prvog na kojem će nastupiti 24 selekcije, odlučeno je na jučerašnjem sastanku Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije u Istanbulu. To je još jedno priznanje za RSCG koji je i ranije uspješno organizovao šampionate u mlađim uzrasnim kategorijama (ovog ljeta će biti domaćin kontinentalne smotre za kadetkinje), a u novembru prošle godine bio je domaćin grupe ženskog seniorskog EP u Podgorici.

Na sastanku u Istanbulu odlučeno je da se od sledeće sezone 2023/2024. VAR sistem uvodi u mečeve Lige šampiona u obje konkurencije. Do sada VAR je bio u upotrebi samo na finalnim turnirima u Kelnu i Budimpešti.

Takođe, pored već postojećih šest specijalnih pozivnica na koje EHF ima pravo, ali za koje ekipe moraju da ispune određene kriterijume, uvodi se još jedna vajld karta koju Evropska kuća rukometa može dodijeliti timu bez ispunjavanja svih uslova. Novina je i da će neki od mečeva u muškoj Ligi šampiona moći će da se igraju vikendom (u polednje dvije sezone utakmice se igraju srijedom i četvrtkom), dok su za duele ženskih kupova potvrđeni termini od 20 časova u subotu i 18 časova u nedjelju.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Jovana Strujić vicešampionka Balkana

Na Balkanskom prvenstvu u karateu za seniore, koje se održava ovog vikenda u Tirani, Jovana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.