četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Crna Gora se dvostruko ponosi Danom državnosti

Crna Gora se dvostruko ponosi Danom državnosti

Delegacija Opštine Pljevlja, u kojoj je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i predsjednik Skupštine opštine Dragiša Sokić, položila je vijenac na spomen-obilježju na Stražici i odala počast slobodarskom duhu Crne Gore i žrtvama antifašističke borbe protiv okupatora koji su pohodili naše prostore. Poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti o sprečavanju širenja korona virusa, pored delegacije Opštine Pljevlja, vijence su položile i organizacije boraca NOR-a i antifašista, kao i predstavnici političkih partija iz Pljevalja DPS, SNP,SDP, SD i Demokrate CG.

-Država Crna Gora dvostruko se ponosi današnjim praznikom. Daleke 1878. godine na Berlinskom kongresu doživljela je međunarodno pravno priznanje kao država. A istog datuma 1941. godine, prije tačno 79 godina, crnogorski narod, jedan od, po broju najmanjih, a po ekonomskoj snazi siromašnijih, hrabrošću i junaštvom zadivio je porobljenu Evropu i digao otpor fašizmu kao največem svjetskom zlu, ali i trasirao put obnovi svoje državnosti.Dan državnosti Crne Gore 13. jul sve nas podsjeća na činjenicu da je Crna Gora svojim antifašističkim i antinacionalističkim usmjerenjem sebe svrstala u red posvećenih i naprednih demokratskih država svijeta, rekao je Golubović.

Dan državnosti 2020

 

Za večeras opština Pljevlja, kao dio proslave praznika, najavila je vatromet u 23 sata. Nadamo se da će ga obaviti stručna lica jer poslednji vatromet u Pljevljima, povodom 21. maja, izazavao je požar u kome je oštećena zgrada Društveno političkih organizacija, izgrađena 1960.godine.

Prema objavama na fejsbuku sinoć su, bakljadom i bučnim obraćanjem, neke omladinske delegacije pravile proslavu Dana državnosti u privatnoj režiji na spomen obilježju na Stražici, samo nisu imali dovoljnu fizičku distancu ali su koristili maske. Očigledno da NKT mjere utiču na omladinu koja je željna druženja i proslava.

Proslava Dana drzavnosti sinoć, foto fejsbuk
Proslava Dana drzavnosti sinoć, foto fejsbuk

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *