subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Cvijović, Pivljanin i Zindović: Gubi samo DPS

Cvijović, Pivljanin i Zindović: Gubi samo DPS

Lokalna vlast, koju čine Demokratska partija socijalista, Socijademokrate i Bošnjačka stranka, planirala je da na zasijedanju lokalnog parlamenta 2. aprila, smijeni iz skupštinskih radnih tijela svoje doskorašnje partijske kolege Predraga Cvijovića, Srđana Pivljanina i Vojislava Zindovića, koji su ih prošle godine, tokom litija za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve, javno napustili. Cvijović i Pivljanin su formirali nezavisni klub odbornika.

Ukoliko odbornici usvoje odluke, Cvijovića će u Odboru za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost, zamijeniti Avdo Ajanović, dok je umjesto Pivljanina u Odboru za finansije, ekonomiju i razvoj planirana Maja Rondović a u Odboru za razvoj sela i poljoprivrede – Momir Cvijović. Vladujuća većina predvidjela je i da Zindovića u Savjetu za zaštitu životne sredine zamijeni Sabrina Hadžiosmanović.

Iz vladajuće većine ističu da se sjednica ne održava samo zbog donošenja odluka o razrešenju odbornika iz skupštinskih tijela, već da su na dnevnom redu i druge veoma bitne teme, poput izvještaja o radu predsjednika Opštine Igora Golubovića. Pojašnjavaju da su izmjene u radnim tijelima u skladu sa Odlukom o obrazovanju radnih tijela Skupštine, kojom je definisano da sastav radnih tijela odgovara stranačkoj zastupljenosti odbornika u skupštini.

– Cvijović i Pivljanin su osnovali nezavisni klub odbornika i napustili skupštinsku većinu, prešli u opoziciju, tako da je njihova zamjena pravno legitimna jer većinski sastav u svim skupštinskim radnim tijelima pripada vladajućoj većini, poručuju iz vladajuće većine.

Upitan da prokomentariše planiranu smjenu, nezavisni odbornik Srđan Pivljanin za Pljevaljske novine kaže da je javnost navikla da DPS-ovi članovi djeluju kao multipraktici, Bogom dati za sve oblasti. Tako ćemo u Odboru za razvoj sela i poljoprivrede, umjesto poljoprivrednika imati ljekara, kaže Pivljanin, jedini odbornik u lokalnom parlamentu koji se ozbiljno bavi poljoprivrdom duži niz godina.

– Da idu neka čudna vremena, uz pretpostavku da će krave početi da obolijevaju od kovida i da će preventiva biti neophodna, pokazuje nam primjer Odbora za razvoj sela i poljoprivrede, gdje su na mjesto poljoprivrednika kandidovali adekvatnu zamjenu, ljekara Momira Cvijovića. Oni koji ga šalju vjerovatno više znaju. A i ova je smjena baš takva da ljekar mijenja seljaka. Eto prilike za brave i krave da dobiju terapije prave – ističe Pivljanin, dodajući da mu ne smeta gubitak simbolične naknade za rad u Odboru, te da ovim gubi samo vladajuća koalicija, pokazujući koliko im je zapravo stalo do sela i seljaka.

Ipak, kako dodaje, vjeruje da u vladajućoj većini ima razumnih i časnih ljudi, koji neće obesmišljavati postojanje skupštinskih radnih tijela.

Predložene odluke za Zindovića su očekivane a nezavisni odbornik Cvijović, u kratkoj izjavi za Pljevaljske novine, kaže da se postupnajem lokalne vlasti u Pljevljima potvrđuje da što je kraj vladavine bliži – odluke su nerazumnije.

– Mi smo jači mnogo, duhom, a bićemo i brojčano, poručuje Cvijović.

Zindović je obavljao i funkciju člana Odbora direktora “Vodovoda”, koji će biti razriješen na sjednici, ukoliko odbornici podrže predlog ove odluke. Abdulah Šulović, predsjednik Odbora, i Mejrema Drnda, članica, ranije su podnijeli osnivaču zahtjev za prestanak mandata. Predlogom odluke planirana je njihova i smjena Hilma Čuturića a predloženo imenovanje Jadranke Golubović Aćimović, Milice Božović, Mirele Kondo i Nebojše Spajića.

Vladika Atanasije i agrađeni odrenom Bijelog anđela
Vladika Atanasije i nagrađeni odrenom Bijelog anđela

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.