sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Da li su migranti izazvali požar u kačari u Poblaću?

Da li su migranti izazvali požar u kačari u Poblaću?

Snježni pokrivač smanjio je štetu većih razmjera uzrokovanu požarom u selu Poblaće gdje je u jutarnjim časovima izgorela kačara Budimira Lekovića, učitelja u penziji, a po pretpostavci mještana razlog su migrant koji su objekat koristili kako bi se u njemu ugrijali. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja intervenisali su u gašenju požara koji je nažalost bio u završnoj fazi u selu Poblaće, koje se nalazi na 40 kilometara od Pljevalja, prema granici sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

“Radilo se o pomoćnom objektu u kome je vlasnik držao alat, kazan za rakiju,kolica i burad. Požar je prijavio komšija, jer vlasnik nije bio u selu. Pripadnici Službe zaštite za spašavanje opštine Pljevlja koji su stigli u selo po izuzetno lošim uslovima na putu, na prilazima selu primjetili su migrante. Kod objekta koji je izgorio i kod drugog pomoćnog objekta u snijegu su primjećeni svježi tragovi. O požaru su obavješteni i pripadnici Centra bezbjednosti Pljevlja, koji još nisu stigli u selo u vrijeme pisanja izvještaja Redakcije portala o požaru. Pripadnici Službe i spašavanja opštine Pljevlja i dalje rade na zagasivanju požara, da se ne bi prenio na druge pomoćne objekte u blizini pomoćnog objekta koji je bio zahvaćen požarom” , navode na portal Pvinformer.

Migranti prolaze kroz naše selu na putu prema BiH, kaže predsjednik MZ Poblaće Goran Laković, koji je jutros  između 8 I 9 sati sreo dva Pakistanca u Dugom dolu a kaže da u snijegu iz pravca Vraca prema rijeci Poblaćnici postoje I četiri traga.

Najbliže komšije Tošići kažu da je prizor bio strašan, da su vranice bacale na sve strane I da su morali da uključe vodu I crijevo kako ne bi zahvatio I njihove objekte.

“Ispod kuće je put kojim migrant idu za BiH. Godinama su prolazili pored kuće I do sada nismo imali problema. Jutros je bilo je opasno, da se još tresem I vidim varnice koje vatra baca na sve strane okolo. Uključili smo vodu I crijevo da ne zahvati I naše objekte. Snijeg je spasio ostale objekte a I ovako pričinjena šteta je velika. Uz kačaru je bio drvljanik a u snijegu se vide tragovi ljudi”, navode Tošići.

Od ranije su se mještani sela u blizini granice sa BiH prijavljivali štetu od upada migranata u zatvorene objekte gdje su palili vatru da se ogriju I prenosće.Policija bi trebalo da saopšti da li je i sada takav postupak izazvao požar  u objektu u Poblaću.

Požar u Poblaćupožar, pomoćni objekat Poblaće, migranti, požar

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Haris Đurđević novi načelnik Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“

Kolegijum Uprave policije je, sagledavajući potrebe službe, danas donio odluku o kadrovskim promjenama, saopšteno je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.