četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Đačić: Na najboljem smo putu – uradili više od prethodne vlasti

Đačić: Na najboljem smo putu – uradili više od prethodne vlasti

Uprkos kriznim vremenima ne dozvoljavamo da Pljevlja idu unazad – Pljevlja moraju da idu naprijed. Sa pažnjom dobrog domaćina, posvećenošću, angažovanim i predanim radom i uz punu saradnju sa Vladom Crne Gore, mogu reći bez imalo rizika, uradili smo više u protekle dvije godine nego prethodna vlast za cijeli mandat, rekao je danas na svečanoj sjednici SO, povodom Dana opštine, njen predsjednik Mirko Đačić .

Smanjili smo dug opštine Pljevlja za 3,7 miliona evra i na najboljem smo putu da finansijski konsolidujemo opštinu Pljevlja. Već danas je jasno da će finansijski problemi opštine Pljevlja uskoro postati prošlost. Istovremeno, realizovali smo brojne i započeli sve značajnije i neophodne projekte u ovom gradu, rekao je Đačić.

mirko-dacic

Ono što je urađeno samostalno ili uz podršku Vlade Crne Gore u periodu između dva praznika opštine, prikazano je u kratkom filmu. Đačić je rekao da je ukupna ugovorena vrijednost završenih i započetih radova u opštini 13,6  miliona evra.

-Pored ekologije, rekonstrukcija i sanacija postojeće infrastrukture i izgradnja nove infrastrukture su poslovi kojima se lokalna uprava intenzivno bavila u protekle dvije godine. Pokrenuli smo velike aktivnosti na smanjenju aerozagađenja, na regulaciji otpadnih voda, na sanaciji deponija, na obezbjeđenju kvalitetnog i kontinuiranog snabdijevanja grada pitkom vodom. Ovi projekti, zbirno, vrijedni su preko 23 miliona evra, rekao je Đačić.

Đačić je podsjetio da Pljevlja sa svojim resursima i kroz realizaciju kapitalnih investicionih projekata u oblasti energetike i rudarstva, šumarstva i drvne industrije, proizvodnje građevinskih materijala i poljoprivrede, mogu značajno doprinijeti napretku crnogorske ekonomije i ukupnog razvoja.

-Pred nama je u Pljevljima još puno posla, a najvažniji su razvoj privrede, toplifikacija grada, uređenje centra i rekonstrukcija postrojenja za preradu pitke vode na brdu Pliješ, zaključio je Đačić ističući da je lokalna uprava na polovini mandata i da je lično, veoma zadovoljan rezultatima rada.

nagradeni-studenti

Ove godine opština je dodijelila tri studentske nagrade Branki Kovačević, Ani Vuković i Ivani Drobnjak, za postignute rezultate i visok prosjek tokom studiranja.

muzicki-triopv-tamburasi

Opširnije u novom broju PV novina od 1.decembra

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kod Šavnika uhapšen Pljevljak zbog droge

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su zajedno sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.