sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Dali 450 litara krvi

Dali 450 litara krvi

 

Opštinska organizacija crvenog krsta Pljevlja tradicionalno je brojnim akcijama obilježila Svjetski dan Crvenog krsta 8. maj, kao i Nedelju Crvenog krsta, koja  traje do 15. maja. Kao i prethodnih godina na Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi (11. maj) uručena su priznanja zaslužnim davaocima kojih je ove godine bilo 29.

Za 50 puta datu krv priznanje Crvenog krsta Crne Gore dobio je Blagoje Krsmanović, za 40 puta Veselin Vemić i Milko Stanić, za 30 puta Goran Dragaš, Miloje Potpara, Jadranko Kečina, Velimir Vuković, Slaviša Ćurčić, Milisav Gogić i Predrag Cvekić. Za 20 puta datu krv priznanje su dobili: Blažo Palibrk, Borislav Lončarević, Muhidin Vlahovljak, Fadil Žiga, Milan Grbović, Mirčeta Gačević, Asad Talić, Rajko Kotlaja, Novica Vraneš, Nurija Duraković i Zoran Radović. Za 10 puta datu krv dobili su opštinsko i priznanje CKCG: Danko Čabarkapa, Zoran Ćosović, Mladen Šćepović, Boško Srdanović, Igor Čolović, Radmilo Danilović, Miloš Šarančić i Goran Tošić.

– Između dva praznika davaoci Kluba DDK CK Pljevlja davali su oko 900 puta krv i dali preko 450 litara dragocjene tečnosti. Ovo su samo brojevi, statistika, a daleko iznad toga je vaša humanost, vaša dobrota i broj spasenih i usrećenih ljudi.. Naš zadatak je da podmlađujemo i obnavljamo članstvo ovog kluba, a za neke nove mlade članove nema boljih primjera od vas, koji ste toliko puta dali krv, koji ste zdravi i primjer da davanje krvi ne škodi, a mnogo koristi.. Čast mi je da lično vama i svim članovima vaše humane porodice, svim dobrovoljnim davaocima krvi, čestitam 11. maj – naglasio je dr Zoran Marković, predsjednik OOCK Pljevlja, čestitajući nagrađenima, za koje je upriličen i svečani ručak.

Opširnije u novom broju od 15. maja 2017.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.