subota , jul 24 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Danas počinje testiranje vakcine protiv koronavirusa

Danas počinje testiranje vakcine protiv koronavirusa

Kliničko ispitivanje vakcine namijenjenog zaštiti od novog koronavirusa počinje danas, objavila je agencija Associated Press (AP) pozivajući se na neimenovanog zvaničnika američke vlade.

Prvi učesnik ispitivanja koje finansira Nacionalni institut za zdravstvo i koje se odvija u Institutu za zdravstveno istraživanje Kaiser Permanente u Seattleu u saveznoj državi Washington, primiće eksperimentalno vakcinu danas, javlja AP.

Bilo bi potrebno od godine dana do 18 mjeseci da se potvrdi djelovanje bilo koje potencijalne vakcine, dodao je AP pozivajući se na javnozdravstvene izvore.

Broj zaraženih od korona virusa KOVID-19 premašio je 169.000, a broj preminulih 6.500 osoba, pokazuju podaci sa sajta Worldometers.

Istovremeno, skoro 78.000 ljudi se oporavilo od korona virusa. Pored Italije, nova žarišta na tlu Evrope su Francuska i Španija. Kliničko ispitivanje za ocjenu vakcine namijenjene zaštiti od novog korona virusa počeće danas, kada bi trebalo da se vakciniše prvi pacijent.

 

izvor: standard.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Idejno rješenje

Za sportsko- rekreativni kompleks na Borovičkom jezeru potrebno 12 miliona evra

Lokalna uprava je danas predstavila izabrano idejno urbanističko – arhitektonsko rješenje sportsko rekreativnog kompleksa na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *