sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Danas sunčano uz sjeverni vjetar

Danas sunčano uz sjeverni vjetar

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa umjerenim na sjeveru i jačim sjevernim vjetrom na jugu. Jutarnja temperatura vazduha od -8 do 7, najviša dnevna od 1 do 15 stepeni.

Na sjeveru Crne Gore rano ujutru se očekuje nešto više oblačnosti, tokom dana pretežno sunčano sa umjerenim sjevernim vjetrom i toplije. Temperatura vazduha od 2 do 9 stepeni.

Na jugu, sunčano, ujutru i prijepodne sa jakim udarima sjevernog vjetra, popodne vjetar će slabiti umjeren do pojačan. Temperatura vazduha do 15 stepeni.

More malo do umjereno talasasto. Vjetar ujutru i prijepodne jak sjeveroistočni, tokom dana uglavnom slab sjeverozapadni a naveče ponovo pojačan sjeveroistočni. Temperatura mora oko 14 stepeni.

EVROPA

Sjutra (nedjelja) najveći dio kontinenta biće pod uticajem prostranog anticiklona, polja visokog atmosferskog pritiska, koji donosi stabilno i suvo vrijeme. Samo u perifernim dijelovima kontinenta koji nijesu pokriveni anticiklonom, na sjeveru britanskih ostrva i na jugoistoku kontinenta očekuje se kiša. Sjeveroistočni i istočni dijelovi biće pod uticajem hladne vazdušne mase sa slabom kišom i slabim snijegom. Temperatura vazduha od 2 stepena u Moskvi do 14 u Madridu, na Pirinejskom polustrvo temperatura u pojedinim mjestima i do 20 stepeni.

BALKAN

Na Balkanu sjutra pretežno sunčano i malo toplije sa pojačanim sjeveroistočnim vjetrom. Na jugu u regionu Grčke više oblačnosti povremeno slabija kiša, popodne i u tim predjelima razvedravanje. Najviša dnevna temperatura vazduha do 13 stepeni. 

Crna Gora – naredna dva dana

Narednih dana, na sjeveru, u ponedjeljak i utorak, u jutarnjim satima lokalno po kotlinama i dolinama moguća je pojava magle, tokom dana pretežno sunčano i osjetno toplije.

Na jugu, u ponedjeljak i utorak, uglavnom sunčano i toplije, zbog priliva toplijeg vazduha očekuje se natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine.

Zanimljivost

Na današnji dan 2019. godine u Baru i Herceg Novom izmjerena je najviša temperatura za današnji dan u Crnoj Gori od skoro 21 stepen, a na području Glavnog grada, u posljednjih 70 godina, najtopliji 16.decembar bio je prošle godine sa temperaturom od 18 stepeni.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Haris Đurđević novi načelnik Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“

Kolegijum Uprave policije je, sagledavajući potrebe službe, danas donio odluku o kadrovskim promjenama, saopšteno je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.