ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Danas vjetrovito i hladno, na sjeveru slab snijeg

Danas vjetrovito i hladno, na sjeveru slab snijeg

U Crnoj Gori danas vjetrovito i hladno, ali bez padavina.

Na sjeveru biće pretežno oblačno, uglavnom suvo, ponegdje uz provijavanje slabog snijega, vjetrovito i hladno.

Duvaće pojačan i jak, ponegdje na udare olujni, sjeverni vjetar. Temperatura vazduha od -4 do 4 stepena.

Na jugu malo do umjereno oblačno sa sunčanim periodima, sa jakim ili olujnim sjevernim vjetrom i prohladno. Temperatura vazduha na moru u najtoplijim predjelima 12-13 stepeni.

More uz obalu umjereno a na otvorenom jače talasasto. Vjetar jak sjeverni i sjeveroistočni, uz obalu vrlo jaki udari bure. Temperatura mora oko 13 stepeni.

Na sjeveru, u nedjelju i ponedjeljak sve više sunčanih perioda i postepeno toplije vrijeme. U jutarnjim satima umjeren mraz, a po kotlinama magla ili niska oblačnost. U nedjelju do sredine dana sjeverni vjetar će znatno oslabiti.

Na jugu, u nedjelju i ponedjeljak pretežno sunčano i tokom dana toplije. U nedjelju prijepodne i dalje pojačan sjeverni vjetar.

Prognoza za Evropu 

Prostrani anticiklon sa centrom u zapadnim predjelima, donosi iznad većeg dijela kontinenta suvo vrijeme sa dosta oblaka, a u jugozapadnim predjelima i duže sunčane periode.

Ciklon iznad centralnog Mediterana se dijelom premjestio prema jugoistočnim i istočnim predjelima, pa se na ovim prostorima očekuje nešto više padavina.

Sjeverni dio britanskih ostrva i veći dio Skandinavije je pod uticajem jakog strujanja sa Atlantika i nešto toplijeg vazduha, tako da će i u ovim oblastima biti kiše i jakog južnog i zapadnog vjetra.

Temperatura vazduha od minus 5 stepeni u Moskvi do 14 u Madridu.

Prognoza za Balkan 

Sjutra na jugu, jugoistoku i istoku Balkana, pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u planinama sa snijegom. U ostalim oblastima promjenljivo oblačno, a duž jadranske obale i na sjeverozapadu duži sunčani periodi.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 1 stepen u Sofiji do 11 u Atini.

Zanimljivost

Na današnji dan 2020. godine u Baru izmjerena je najviša temperatura za današnji dan u Crnoj Gori od skoro 20 stepeni, a na području Glavnog grada najtopliji 15.decembar bio je 2019. godine sa temperaturom od 16 stepeni.

Na današnji dan 2010.godine u jutarnjim satima u Žabljaku izmjerena je najniža temperatura za današnji dan u Crnoj Gori, od minus 19 stepeni. Istog jutra i na primorju izmjerena je najniža temperatura za današnji dan od minus 4 stepena koliko je bilo u Herceg Novom.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pripremaju papire za deponiju u Šumanima

Više od 40 godina pepeo i šljaka, nusprodukti rada Termoelektrane Pljevlja, odlažu se na Maljevcu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.