nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Politika / Današnje predizborne aktivnosti i prekršajne kazne

Današnje predizborne aktivnosti i prekršajne kazne


Razlog današnje posjete Pljevljima predsjednika države Crne Gore Mila Đukanovića bila je kampanja povodom predstojećih parlamentarnih izbora u CG, a usledila je nekoliko dana nakon posjete potpredsjednika Vlade i predsjednika NKT-a Milutina Simovića, čija su ciljna grupa bili poljoprivrednici. Ovo je prva Đukanovićeva posjeta Pljevljima nakon, skoro četiri godine, kada je u svojstvu premijera prisustvovao svečanosti potpisivanja ugovora o izgradnji drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, krajem septembra 2016. godine, koja je prošle godine trebalo da bude puštena u rad. Poruke najnovije posjete Đukanovića bile su očuvanje multinacionalne, multikonfesionalne i građanske države CG, saniranje crnih ekoloških tački u našoj opštini i rekonstrukcija prvog bloka Te u naredne dvije godine.

Umjesto obilaska novog pogona TE predsjednik Đukanović je obišao renoviranu Ulicu kralja Petra.

Foto fejsbuk
Foto fejsbuk

Na snimku današnje posjete koji kruži društvenim mrežama predsjednika je dočekalo skandiranje   „Ne damo svetinje“, ženski glas, pa je usledilo privođenje u policiju osoba koje su se zatekle u društvu iste. Policija je privela u zgradu Centra bezbjednosti mr Bojana Strunjaša i prekršajno ga kaznila 60 evra.

-Danas sam svratio u Hotel „Pljevlja“ na piće. Nisam znao da će u to vrijeme kroz grad proći Đukanović, niti me to uopšte interesovalo. U jednom momentu policija je ušla i legitimisala mene i prisutne goste Hotela. Rekao sam im da mi je lična karta u autu. Saopštili su mi da me moraju privesti radi utvrđivanja identiteta. Iskreno, to mi je bilo komično jer sve policajce koji su bili tu odlično poznajem, kao i oni mene. Nakon toga su me pješke proveli kroz cijeli grad do stanice policije gdje sam saslušan i tom prilikom mi je uručen prekršajni nalog. Kažnjen sam zbog neposjedovanja lične karte, rekao nam je Bojan Strunjaš.

Bojan Strunjas
Bojan Strunjaš

Iako u Pljevljima nije bilo uobičajene predizborne euforije, putem fejsbuka sugrađani su obavještavani da je policija aktivno radila pa  Koaliciji „Mir je naša nacija“ nije dozvolila ulazak u grad.

Izvor fejsbuk
Izvor fejsbuk

Prije četiri godine Pljevljaci su fotogrfisali i na svoje profile kačili dva betonska bloka kao početak gradnje TE. Ove godine fotografija koja se pojavljuje je na društvenim mrežama je podignut srednji prst, osobe u pratnji predsjednika Đukanović, nastala kao odgovor na skandiranje „Ne damo svetinje“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: DRITAN PAŠI OTPOZDRAV NA PISMO

    Ima jedna scena u Gorskom vijencu kada vladika Danilo i glavari dobijaju pismo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *