nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Danilović Crnogorce ispred manastira nazvao polusvijetom

Danilović Crnogorce ispred manastira nazvao polusvijetom

Polusvijet koji drži barjake kao članske karte drži čas Crnoj Gori kako valja i kako ne valja, poručio je danas lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović .

On je rekao i kako su neki “za tuđi sendvič i bidon nafte spremni da gurnu novi ugarak u temelj crkvene i crkvene Crne Gore”.

On kaže kako se državna zastava „koristi kao peškir po ogradama”, što je u suprotnosti sa zakonom.

„Zar nije dovoljno što je gradonačelnik Podgorice u različitim oblicima kači na svaki stub rasvjete, na stubove od struje, rastegne i razapne na kanape iznad bulevara i tako drži od maja do kraja jula na temperaturama koje ih izobliče često do neprepoznavanja. Je li to patriotizam”, upitao je Danilović na Fejsbuku.

Ljudi, kaže Danilović, imaju zakonsku obavezu da poštuju državnu zastavu ali niko nema obavezu da je voli.

„Način na koji je usvojena i vrijeme kada je to urađeno trajno su podijelili narod jer je, s pravom, ogroman broj njih smatra kreacijom Ranka Krivokapića koja ničim ne podsjeća na slavnu, pani simboličku, istoriju Crne Gore. Ipak, iako je tako, sve dok je državna zastava, i oni koji su voleli morali bi da čuvaju od svojih često jadnih poriva”, rekao je lider UCG.

Danilović je optužio portale da su posijali „sušto i lažno zlo” povodom slučaja monahinje koja je juče uklonila i bacila državnu zastavu.

„Monahinju je valjalo tražiti, naći i raspeti ispred Manastira ili Biljarde? Te iste monahinje, međutim, već decenijama ukrašavaju i obnavljaju nekada zapuštene manastire širom Crne Gore, oživljavaju dušu jedne nesrećne države koja je decenijama prije umjesto državnih zastava po ogradama, kitila manastire i crkvišta stadiona koza, životinjskim izmetom i deponijama smeća. Te iste, bezimene monahinje, prvo su morale godinama dačistekorov, gnoj, ljudski nesojluk i gadluk, kojim su naši brkati posleratnijunaci zasrali svaki stopu negdašnjih svetih mesta, prenoseći svetost na spomenike podignute sebi i sebi sličnima”, istakao je on.

Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Temelj za bolja Pljevlja”: Rodna ravnopravnost u Pljevljima samo na papiru

Ovih dana smo svjedoci koliko je u našoj Opštini zanemarena rodna ravnopravnost i pravo žena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.