petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Danilović: Nama je neophodna normalna i naša država, ne građanska i nacionalna

Danilović: Nama je neophodna normalna i naša država, ne građanska i nacionalna

Najprije, radi se o ne tako nepoznatoj novotariji globalističkog i modijalističkog pokreta na čijem čelu su „vlasnici svijeta“ namjereni da uspostave super-državu, naveo je Danilović

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, naveo je da „građanska država“ ne znači ništa.

– Da se razumijemo.  To je floskula grantovaca, NVO koje pod tim podrazumijevaju neki „nagrađujući“ i poželjni oblik države za koji se „isplati“ boriti. Najprije, radi se o ne tako nepoznatoj novotariji globalističkog i modijalističkog pokreta na čijem čelu su „vlasnici svijeta“ namjereni da uspostave super-državu, dakako svoju i građansku?

Nama je, međutim, neophodna „normalna i naša država“ – ni građanska, ni nacionalna, ni sekularna, ni teokratska. Samo, dakle, država, uređena po ustavnim  slobodama, pravima i obavezama, koje se međusobno ograničavaju- istakao je Danilović.

Poručuje: „Mi valjda hoćemo građansko društvo, a to podrazumijeva ne samo prava nego i obaveze. Građansko društvo ne znači  degradaciju tradicije, potiranje nacionalnih i kulturoloških identiteta, samoukidanje razlika i, na kraju, obavezno i  glavačko upadanje u bućkuriš ničega, do neprepoznatljivosti“.

– Građansko društvo nije pandam državi, nacionalnoj ili anacionalnoj – mada ove druge za sada nema, niti je bilo. Ono  je nužni izraz slobode, svijesti i samosvijesti pojedinaca,  način na koji suveren-građanin vodi neprekidnu borbu sa onim što je stvorio, način življenja kojim se neprekidno pomjeraju okviri slobode kako država ne bi „udavila“ vlastitu djecu, odnosno, građane koji su istovremeno i njeni brižni roditelji.

Otpor navodno građanskoj, a suštinski globalističkoj težnji nekontrolisanog kapitala da sve stavi u šalterski poredak i svede na nivo bankomata, obaveza je slobodnog čovjeka i zadatak svakog, na slobodi volje, uspostavljenog kolektiviteta- naveo je Danilović.

Kako je dodao, i ne radi se o ratu s vjetrenjačama, o borbi protiv teorije zavjere, nego o savjesnom otporu „teoriji namjere“ koja se svakodnevno pretvara u praksis uzimajući nam dio po dio najdragocjenije slobode.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.