utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Danilović: Ne bih pristao da budem poslušan ni kada bi mi garantovali predsjedničku funkciju

Danilović: Ne bih pristao da budem poslušan ni kada bi mi garantovali predsjedničku funkciju

Sramota je za Crnu Goru da je imala predsjednike poput aktuelnog koji je više slušao šta se od njega očekuje sa stranih adresa nego što je brinuo o interesu zemlje koju predstavlja, kazao je Danilović

U mojkovačkom Centru za kulturu održan je promotivni skup predsjedničkog kandidata Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića odakle je zvanično krenula i izborna kampanja. Danilović je istakao da je njemu i Ujedinjenoj Crnoj Gori Mojkovac važan i istorijski, ali kao i sredina u kojoj je stranka u samostalnom nastupu osvojila više od šest odsto glasova podrške.

– Nikad ne bih pristao da zbog lakšeg izbora, pa i na funkciju predsjednika, prilagodim priču za tuđe osjetljive uši, da služim tim ušima i da zaboravim ko me je izabrao – poručio je Danilović.

Čast je biti kandidat ali pod uslovom da nijeste namjerni da prevarite u obećanjima ili da ne održite riječ. Sramota je za Crnu Goru da je imala predsjednike poput aktuelnog koji je više slušao šta se od njega očekuje sa stranih adresa nego što je brinuo o interesu zemlje koju predstavlja. Nikad ne bih pristao da zbog lakšeg izbora, pa i na funkciju predsjednika, prilagodim priču za tuđe osjetljive uši, da služim tim ušima i da zaboravim ko me je izabrao. Možda bi ta tvrdoglavost značila da zbog neposlušnosti prema različitim centrima moći ne budem dugo predsjednik, ali bih i tu činjenicu prihvatio i javno saopštio kao najveću čast. Neko jednom mora reći: ne! Ukoliko mi  vi građani date povjerenje, računajte na tvrdoglavost koja znači čuvanje dostojanstva – rekao je.

Pored Danilovića, na konvenciji su govorili šef Izbornog štaba i predsjednik Izvršnog odbora Ujedinjene CG dr Danilo Jokić, član Predsjedništva i poslanik Ujedinjene Crne Gore u Skupštini Crne Gore dr Vladimir Dobričanin, član Predsjedništa Željko Furtula, potpredsjednik OO Ujedinjene Crne Gore u Beranama dr Ana Radovanić, predsjednik Izvršnog odbora Glavnog grada Milivoje Brković, predsjednik OO Ujedinjene Crne Gore u Mojkovcu Dragoslav Jokić kao i sekretar Izvršnog odbora Ujedinjene Crne Gore Ljubica Simonović.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Abazović o promjeni Dana Opštine Pljevlja: Datumi da se ne vezuju za vjerske događaje

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da Odluka Skupštine opštine Pljevlja da se crkveni praznik …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.