ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Danilović: Ne idem na sjutrašnji sastanak sa Đurović, ali držim palčeve

Danilović: Ne idem na sjutrašnji sastanak sa Đurović, ali držim palčeve

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović saopštio je da neće prisustvovati sjutrašnjem sastanku sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović i liderima parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori.
“Dobio sam poziv od predsjednice Đurović da sjutra u Skupštini prisustvujem sastanku lidera parlamentarnih stranaka na kojemu bismo se posvetili prioritetnim pitanjima: izbor sudija Ustavnog
suda, imenovanje članova SS, izbor VDT, reforma izbornog zakonodavstva. Obavijestio sam danas Skupštinu da sam zahvalan na pozivu, ali da na ove teme neću razgovarati”, kazao je Danilović.

Lider UCG naveo je i razoge za ovakvu odluku.

“Razlozi su sljedeći: Ni za jedan od ovih problema Ujedinjena CG nije kriva niti ja imam lične krivice! Nova, manjinska, vlada je izabrana s namjerom da ove probleme riješi. Preciznije, bivša vlada je srušena pod izgovorom da nam treba većina od 49 koja će otkočiti evro procese. Da priskačemo u pomoć onima koji su se nedavno oglušili o svaku našu molbu i zahtjev, u ovoj pameti nećemo.
Onaj koji je obećao poslaničke glasove da kompezuje nedostajanje socijaldemokratska tri neka ih priloži na dogovoreno mjesto”, istakao je Danilović.

Poručuje da u UCG nijesu trgovci, pa, kako kaže, neće “sudije i tužioca izvlačiti poput šorkova”.

“Ako su neustavno i nezakonito produženi mandati odbornika i odloženi lokalni izbori neka isti politički mešteri produže mandate i sudijama Ustavnog suda? Neka pod izgovorom ubrzanja i usijanja evrointegracija i borbe protiv Putina budu izabrani kandidati u Sudski Savjet i VDT! Žao nam je nekih časnih ljudi iz struke, ali i oni znaju o čemu se radi”, dodaje Danilović.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori ionako “ima viška institucija, koje se na kraju ništa i ne pitaju”.

“Važno je poslije svega samo jedno; da se spasi ova Vlada, odnosno, da se odbije Raškov, Rankov i Draginjin tempirano – templarski juriš na istu, i to iznutra, uz komitsku podršku spolja. Dakle, ne idem na sastanak, ali držim palčeve”, zaključio je Danilović.
Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.