četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Demokrate: DPS imao 30 godina da pokrene proizvodnju cementa u Pljevljima

Demokrate: DPS imao 30 godina da pokrene proizvodnju cementa u Pljevljima

S obzirom da su se javili prvi predizborni vjesnici,u vidu obećanja DPS- a,možemo konstatovati da će vrlo brzo lokalni izbori u našem gradu i da je lokalna vlast krenula u političku kampanju.
Jer kako drugačije tumačiti najave o otvaranju,pokretanju i određivanju lokacije za Centaru u Pljevljima,već kao jeftini predizborni trik, od strane istih onih koji su tu Cementaru devedesetih zatvorili.
Što se lokacije tiče,izbor je lak. Cementaru bi valjalo locirati tik uz drugi blok Termoelektrane Pljevlja i pored pljevaljskog aerodroma, čime bi transport cementa bio umnogome olakšan. Mada,što se transporta tiče,tu uvijek imamo prugu do Bijelog Polja, predviđenu prostornim planom 2010-2020, izgrađenu i stavljenu u funkciju.
Šalu na stranu, prosto je nevjerovatno da,onako iznebuha i odjednom predsjednik opštine plasira ideju o pokretanju proizvodnje cementa u Pljevljima, iako znamo da za to lokalna uprava nema ni znanja ni htijenja ni volje. Da su htjeli, imali su trideset godina , a sad sa projektom cementare izgledaju kao davljenici koji se hvataju za slamku.
Crna Gora je u poslednjih deset godina uvezla 500 miliona evra cementa. Da se dio toga proizveo u Pljevljima, možda bi mi zaista dobili neki montekarlovski šmek, sličan onom kao u  Đukanovićevim fantazmagorijama. Ovako je licemjerno ponavljati predizborne slogane i pamfleta,pogotovo ako znamo da je vladavina DPS a iza sebe ostavila na stotine lažnih obećanja, otpuštenih radnika i zatvorenih fabričkih pogona.
I sada,kada samo što nisu poslati u političku istoriju u Pljevljima, sjetiše se cementare, a dobro znamo i mi i oni, a ponajbolje građani da od te priče nema ništa.
OO Demokratske Crne Gore
Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ROVČANIN: IDEMO LJUDI DA ZAVRŠIMO TOPLIFIKACIJU GRADA

U svom obraćanju, Predsjednik opštinskog odbora Demokrata u Pljevljima i nosilac koalicione izborne liste “Idemo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.