nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Politika / DEMOKRATE: DPS SE POLITIČKI OBRAČUNAVA SA PLJEVALJSKIM UGOSTITELJIMA

DEMOKRATE: DPS SE POLITIČKI OBRAČUNAVA SA PLJEVALJSKIM UGOSTITELJIMA

Nova odluka DPS-NKT koalicije o produženju mjere zatvaranje ugostiteljskih objekata u Pljevljima, još je jedan u nizu dokaza o selektivnom odlučivanju, dvostrukim aršinima i klasičnoj politizaciji. Iza ove odluke NKT-a krije se direktni politički obračun DPS-a sa pljevaljskim ugostiteljima. Dakle, DPS želi da iz političke osvete uguši i uništi ugostitelje u Pljevljima, ali i brojne privrednike i preduzetnike.

Kako ovakve mjere pravdati strukom, ako u mnogim gradovima gdje je izuzetno lošija epidemiološka situacija izražena sa konkretnim ciframa, nema zabrana. Ali dvostruki aršini su i do sada viđen rukopis DPS partijskog tijela koje se u javnosti predstavlja kao NKT. Dok donator DPS-a u Nikšiću u svom lokalu organizuje proslave i rođendanske žurke ne poštujući zdravstve mjere, za šta smo juče prezentovali dokaze, u Pljevljima se ne može popiti ni kafa.

Ako predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović nije imao uticaja da nadležni iznađu kompromisno rješenje, a ono postoji, kojim bi bili zadovoljni ugostitelji, a ujedno obezbijeđana zdravstvena zaštita, onda mora snositi odgovornost, ali i teret.

Predlažemo da se po hitnom postupku zakaže vanredna sjednica Skupštine opštine Pljevlja na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija u Pljevljima, problemi privrede i biti usvojene nove mjere pomoći.

Demokratska Crna Gora predlaže da se iz budžeta Opštine Pljevlja obezbijedi sledeće:

– jedna prosječna zarada u Crnoj Gori za svakog radika u pljevaljskom ugostiteljstvu za mjesec jul 2020. godine;
– oslobađanje svih ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Pljevlja svih dažbina prema Opštini Pljevlja;
– plaćanje zakupnine za mjesec jul 2020. godine za one ugostiteljske objekte koji obavljaju djelatnost pod zakupom prostora;
– preuzimanje mjesečne rate kredita za jul 2020. godine za one ugostitelje koji imaju kreditna zaduženja po osnovu investicionog ulaganja ili obavljanja djelatnosti;
– oslobađanje svih ugostiteljskih objekata računa za čistarinu i usluge snabdijevanja vodom za 2020. godinu, imajući u vidu da su javna preduzeća već dobila sredstva kojima mogu da pokriju navedene troškove;
– Inicijativa da u roku od 3 dana Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo zdravalja pronađu rješenje, kako bi ugostitelji 1. avgusta počeli sa radom uz pridržavanje mjera zdravstvene zaštite.

Za nevedeni paket pomoći novca ima i više nego dovoljno, ali je važno da DPS recimo, odmah odustane od finansiranja preko 150 ugovora o privremenim i povremenim poslovima kojim se nezakonito i klasičnom zloupotrebom resursa vrši partijsko zapošljavanje.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

logo Ujedinjena CG

OOUCG:Nedogovornost lokalne uprave vodi gašenju privrede

Opštinski odbor Ujedinjene Crne Gore na jučerašnjoj sjednici konstatovao je da se stanovnici opštine Pljevlja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *