nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Gvozdenović je klasični izborni kriminalac, DPS u strahu od poštenih izbora

Demokrate: Gvozdenović je klasični izborni kriminalac, DPS u strahu od poštenih izbora

Nakon što su danas odbili da podrže dnevni red, zbog čega je odložena sjednica Odbora za izborne reforme iz Demokratske Crne Gore su se oglasili saopštenjem za javnost.

U svojoj nemoći da prezentuje ijedno rješenje za slobodne i fer izbore, a suočen sa činjenicom da su Demokrate pripremile sve, Demokratska partija socijalista (DPS) pribjegava jedinom izlaznom rješenju koje joj je preostalo, a to je nepristajanje da se zakaže vanredna sjednica na zahtjev većine članova Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva iz opozicije, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore, prenose Vijesti.

„Branimir Gvozdenović (predsjednik Odbora), klasični izborni kriminalac, skandalozno opstruira rad Odbora i grubim kršenjem člana 3 Pravila o radu Odbora i radnih odbora, odbija legalni i legitimni zahtjev članova Odbora iz reda opozicije da se sazove sjednica Odbora na kojoj bi se razmatralo osnivanje radnog odbora koji bi se bavio kodifikacijom, ali na kojoj bi se i utvrdio dan u kojem će svi predati sva rješenja, a mi smo spremni da ih dostavimo odmah“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je nesazivanje sjednice na legalan zahtjev članova Odbora akt opstrukcije, akt bez presedana i akt grubog gaženja važećih propisa.

„Po svemu što ovih dana čine, uključujući i odbijanja da zakažu vanrednu sjednicu na zahtjev opozicionih predstavnika, uključujući i svu propagandnu mašineriju da problematizuje rješenja Demokrata, DPS samo uvjerava javnost da njihovo pribjegavanje bezakonju i opstrukcijama u svom korijenu ima samo i jedino goli strah od poštenih izbora“, poručili su iz Demokratske Crne Gore, prenose Vijesti.

Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora (Foto: Demokratska Crna Gora)

„U strahu i panici od evidentne odgovornosti za opstrukciji bježe u kršenje procedure. Jasno je da DPS nema rješenja, ali to, ipak, nije razlog da opstruira. Jer, evo, Demokrate su pripremile sva rješenja. I to smo im riješili. Ali, oni su se, sigurno, prepali Zakona o Vladi i svih ostalih rješenja Demokrata kojih je preko dvjesta, naspram njihovih 0. U tom strahu gube kompas, što za rezultat ima bezakonje kojem su, u svojoj pogubljenosti, ponovo dobježali. A to bjekstvo je od strane njihovog poslaničkog kluba i unaprijed najavljeno, kada su u nedjelju saopštili otvoreno da će kršiti propise i da neće poštovati legalan zahtjev opozicije. Grubo su pogazili Pravila o radu Odbora i radnih odbora i tu im se gubi svaki trag. Pobjegli su od vanredne sjednice, što ukazuje na jasnu namjeru da upotrebom Gvozdenovića spriječe raspravu na Odboru“, piše u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su poručili da je bjekstvo od rasprave, ustvari, bjekstvo od suočavanja njihovog sa činjenicom da nemaju argumenta koji bi mogli ukrstiti sa njihovim.

„Da imaju argumente protiv naših rješenja, ko bi ih radije od njih saopštio? Ali nema ni argumenata, ni rješenja iz radnih grupa kojima koordiniraju članovi iz reda DPS-a. Sa druge strane, svi radni Odbori kojima koordiniraju članovi iz opozicije završili su svoj posao. Tako je to kad DPS ostane bez trodecenijskih saigrača u opoziciji. To je spoznaja koja ih je dovela do panike, a zatim i do potrebe za opstrukcijama rada Odbora, što vidi cijela javnost“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.