četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / DEMOKRATE: LEKIĆ POTROŠIO PARE OD PRODAJE IZBORA 2006, 2014 i 2018, PA KREĆE U NOVE ARANŽMANE

DEMOKRATE: LEKIĆ POTROŠIO PARE OD PRODAJE IZBORA 2006, 2014 i 2018, PA KREĆE U NOVE ARANŽMANE

Gospodine Lekiću, o navodnoj superiornosti iznijetih argumenata možete govoriti među preostalih desetak  podržavaoca koji još nisu shvatili pogubnost Vašeg političkog djelovanja. Pošto očito niste svjesni da ste poslednjim napadima na opoziciju počinili političko samoubistvo i zapečatili političku sudbinu daleko ispod cenzusa, ostavljamo Vam da se međusobno hrabrite u kafanskoj atmosferi. Međutim, u realnosti pokazujete da ste politički usamljenik koji pokušava da vodi unaprijed izgubljene bitke. Uspjeli ste da rezultat Vaše partije za manje od dvije godine, sa 6 600 glasova svedete na dva mandata. To je zaista politički rekord, koji očigledno nije bio dovoljan da pogledate preostale članove partije u oči i kažete, podnosim ostavku. Možda bi Vi to uradili, da su dozvolili šefovi iz DPS, koji bi nakon tog čina ostali bez najpoželjnijeg protivnika i spavača u opozicionim redovima.

Zato je svakom opozicionom glasaču u Pljevljima jasno da Vi ne napadate opoziciju slučajno. Očigledno da ste potrošili pare od izdaja 2006, 2014 i 2018. godine, pa sada pokušavate da vulgarnim nastupima povećate vrijednost na političkom tržištu nakon što je pala na samo dva mandata. Uz to da nije bilo koalicionog nastupa, pitanje je da li bi se domogli i jednog.

Gospodine Lekiću, građani Pljevalja su kulturni ljudi i preziru političke primitivce koji su uz sve to u veoma ozbiljnom problemu sa procjenom lične vrijednosti i značaja. Vi ste gospodine Lekiću prevaziđen političar, koga je pregazilo vrijeme i teret hipoteka izdaja koje nosite na leđima. Nemojte se zavaravati da možete promjeniti takvo stanje napadima na opoziciju, uvredama i podmetanjima. Na taj način govorite o sebi i potvrđujete opštu ocjenu i nepodjeljeno mišljenje građana koji Vas doživljavaju kao političkog primitivca.

Gospodine Lekiću, ipak pokušajte da na samom kraju političke karijere i u Vašem poslednjem odborničkom mandatu održite nivo elementarne pristojnosti u javnoj komunikaciji. Ako ste „nekim čudom“ dobili šansu da i Vi toliko godina učestvujete u javnom prostoru, to vam ne daje za pravo da ga u kontinuitetu prljate i srozavate ugled ukupne opozicije. Ovo prihvatite kao dobronamjeran savjet, jer očito imate iskrivljenu sliku o sebi i o vašem značaju.

Na samom kraju, pitamo Vas zašto ne odgovorite na naša pitanja, već opet unosite vjeru i naciju kako bi skrenuli pažnju?

– Mi vas pitamo koliko ste para uzeli od DPS-a da prodate lokalne izbore 2006. godine, a vi se krijete iza vjere?

– Mi Vas pitamo koliko ste para uzeli da prodate lokalne izbore 2014. vi se krijete iza Crkve?

– Mi Vas pitamo gospodine Lekiću, za koliko ste para prodali lokalne izbore 2018. godine, vi se krijeta iza jezika, himne i zastave?

– Ko je izglasao sada važeća rješenja zastave, himne, jezika? Demokrate ili poslanici Demokratskog fronta?

– Za koliko ste prodali Ustav Crne Gore Svetozaru Maroviću? Neka Vam Nebojša Medojević, Vaš koalicioni partner objasni koliko je tada koštao srpski jezik, zastava i himna. Zar su to stvari za olako bagatelisanje i prodaju gospodine Lekiću?

– Kako dozvoljavate da Vam politički šef u političkom savezu bude prvi saradnik Miraša Dedejića? Zar baš uvijek pare vrte gdje burgija neće ili je to samo slučaj sa politikom koju neskriveno zastupaju lideri DF-a?

– Koliko ste naplatili predaju Nikšića gospodine Lekiću?

– Zašto ste podržali plan Branimira Gvozdenovića, udarne pesnice režima Mila Đukanovića?
– Zašto ste sa DPS-om u SO Budva dozvolili građevinskoj mafiji i Acu Đukanoviću da haraju bečićkom obalom, odnosno da li ste glasali zajedno sa odbornicima DPS-a u pomenutoj malverzaciji?
– Odgovorite da li su Vaši lideri u Budvi u poslovnim aranžmanima sa Branom Mićunovićem?
– Da li je specijalna savjetnica Vašeg šefa u Budvi dojučerašnja udarna pesnica Marovića, Rađenovića i Kuljače?
– Da li je Vaš šef u Budvi javno izjavio da ste spremni da sa DPS-om, odnosno Milom i Duškom, radite kao da ste jedna partija?
– Da li je Vaš šef u Budvi izjavio da je dogovarao nezakonito namještanje opštinskih poslova sa šefom OKG Svetozarom Marovićem?
– Zašto ste predali Kotor DPS-u bez ijednog komentara?
– Za čiji račun i zašto zajedno sa DPS-om decenijama svađate ljude po vjeri i naciji ( znamo za čiji račun samo ako pogledamo imovinske kartone lidera i funkcionera DF-a )
– Koja je novčana svota dovoljna da, zajedno sa vašim političkim miljenikom Đukanovićem, konstruišete afere Demokratama od Herceg Novog do Pljevalja?

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.