petak , jul 23 2021
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate – Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji

Demokrate – Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji

Demokrate najoštrije osuđuju primitivizam i šovinizam koji se u Pljevljima i svim drugim gradovima u kontinuitetu manifestuje sa dvije strane političkog spektra u Crnoj Gori.

-Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji. Nebuloza je i ideja da nacija za bilo čije zloupotrebe može funkcionisati kao zaštitni omotač, precizirali su oni.

Oni koji nam to spočitavaju slijede primjer Bebe Popovića iz Srbije koji misli da nam je na ovaj način moguće naškoditi, kazali su iz ove partije.

-Raduje nas da obje strane nacionalšovinističke medalje govore o pećinskom nacionalizmu jer tako mogu doći do spoznaje da ga ima i kod jednih i kod drugih, navode oni.

-Da zaključimo: ne može nacija biti ni nagrada, ni kazna za bilo koga, ni krivica, ni zasluga. Kada su u pitanju zapošljavanja na čelnim pozicijama i kojim god drugo, nacija i konfesija ne smiju biti relevantan faktor. A nisu i neće ni biti gdje se Demokrate pitaju, zaključuju iz ove partije u svom saopštenju.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS

Čestitka predsjednika OO DPS-a Pljevlja povodom Kurban Bajrama

Poštovani sugrađani islamske vjere, uvaženi velikodostojnici, Povodom velikog praznika Kurban Bajrama upućujem vam najiskrenije čestitke …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *