ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: OO DPS saopštenjima traži alibi za sraman iznos eko naknade

Demokrate: OO DPS saopštenjima traži alibi za sraman iznos eko naknade

Predstavnici poslednjeg diktatorskog režima u Evropi, na lokalnom nivou rastureni u nekoliko struja, pridikuju opoziciji kako nemamo sluha za ovaj  tzv „nevjerovatni“ razvoj Pljevalja. Upravo iz razloga što žele da sakriju pukotine  u sopstvenim redovima, saopštenjima u kojima glorifikuju pregnuća aktuelne vlasti, pokušavaju da loptu iz svog dvorišta prebace u naše, kako bi zamaskirali očigledno političko i interesno  mimoilaženje frakcija  OO DPS-a u Pljevljima.
Poslednjim saopštenjem, opet prepunim trotoara i sijalica, pokušavaju da nađu alibi za sraman iznos eko naknade, koji su im odredili vlastodršci u Podgorici. Da se kojim slučajem radi o političkom subjektu koji drži do riječi, barem bi priznali da je centralna vlast prihvatila razgovor oko naknade za unapređenje životne sredine jedino zbog zemljotresne ostavke Mirka Đačića, nekada prve perjanice režimske ekspoziture u Pljevljima. Pomenutom ostavkom su napukli temelji lokalnog DPS-a, iz kojih su iznikle sukobljene strane u borbi za prevlast, pa je centrala u Podgorici morala na neki nači spriječiti brzopotezno topljenje rejtinga DPS-a u našem gradu.
A kako se sprečava strmoglav pad rejtinga vladajuće većine, već novim setom obmana i obećanja koje smo imali prilike da čujemo na tzv „istorijskoj“ sjednici Vlade Crne Gore u Pljevljima, a koje su lokalni aparatčici zdušno prihvatili, pa je i sjednica lokalnog parlamenta pretvorena u „istorijsku“.
Gospodo, smatramo da bi bilo pametnije da ćutite, s obzirom na činjenicu da  nam je sramni iznos eko naknade propisan u Podgorici, te da na pomenutu cifru niste mogli uticati ni na koji način. Hvalite se mrvicama istovremeno braneći interese krupnih kompanija u Pljevljima, kao da ste izabrani na ta mjesta da štitite Rudnik i Elektranu, a ne interese građana Pljevalja.
Zar mislite da će vam građani vjerovati kada ste do sada, pogotovo u predvečerja nekih od izbora, obećavali kule i gradove, a ispunjavali trotoare i sijalice. Tako ste obećavali Drugi blok, Toplanu, toplifikaciju već trideset godina, Cementaru, Vekru Jakić i sl. Obećavali ste bazen, a Bogu se molimo da padne kiša da bi smo imali pitke vode, obećavali ste aerodrome a nemamo ni puteve, obećavali ste pruge a Pljevljaci voz mogu samo na televiziji vidjeti. Slika i prilika vaše politike je trogodišnja „rekonstrukcija“ glavne ulice.
Hvalite se trotoarima i sijalicama, dok ste otvorili nula radnih mjesta u privredi. Sa kojim pravom govorite o nekakvom razvoju, dok nam se ljudi, pogotovo mladi raseljavaju, kao da je riječ o Seobi naroda. Za koga gospodo obećavate investicije, kada u Pljevljima iz dana u dan živi sve manje ljudi, koji su se raselili zahvaljujući Vašoj tridesetogodišnjoj politici.
Na kraju Vam poručujemo da građani nisu slijepi kod očiju, već će Vas vrlo brzo poslati u političku prošlost, čim se stvore iole normalni uslovi za održavanje izbora, za šta se Demokrate kroz rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva zdušno zalažu.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.