sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / DEMOKRATE PLJEVLJA: Vlada da obezbjedi isplate zakašnjelih zarada radnicima „Vektre Jakić“ i drugih preduzeća u Pljevljima

DEMOKRATE PLJEVLJA: Vlada da obezbjedi isplate zakašnjelih zarada radnicima „Vektre Jakić“ i drugih preduzeća u Pljevljima

Socio-ekonomske mjere Vlade Crne Gore koje su usvojene 19. marta ove godine ne djeluju niti imaju efekta prema svim ugroženim građanima u Crnoj Gori. Posebno pogođena kategorija stanovništva su zaposleni kojima je poslodavac i prije krize izazvane pandemijom korona virusa dugovao više mjesečnih zarada. Jedni od mnogobrojnih primjera u Pljevljima, pored javnih preduzeća su i radnici Vektre Jakić kojima poslodavac duguje u zavisnosti od organizacione jedinice od 10 do 17 mjesečnih zarada. U takvoj situaciji su i zaposleni u brojnim javnim preduzećima.

Dakle, na stotine zaposlenih u Pljevljima period duboke krize dočekali su sa praznim računima, na koje su poslodavci trebali da uplate više hiljada eura, a nisu. Ne treba posebno pominjati koliko je kašnjenje zarada uticalo na povećanje dugovanja tih porodica i potpuno narušavanje egzistencije.

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja zahtijeva od Vlade Crne Gore, da odmah opredjeli poseban paket finansijskih mjera prema ovim radnicima ili da preko Fonda rada omogući isplatu zarada. Takođe, smatramo da je neophodno da se obezbijedi i jednokratna novčana pomoć prema svim nezaposlenim licima.

Da je Vlada Crne Gore sektor drvoprerade u Pljevljima povjerila odgovornom investitoru, a ne Brkoviću, danas bi ova kompanija zapošljavala 1000 radnika i bila glavni oslonac sjevera, pa i u vremenu krize. Upornim održavanjem višemilionskog gubitaša, tolerisanjem dugova prema državi, opštini i zaposlenima, Vlada Crne Gore je dovela u pitanje egzistenciju na stotine porodica.

Zato je na Vladi Crne Gore odgovornost da u vremenu krize, pomogne ovoj kategoriji građana i omogući isplatu zarada. Zaposleni dakle, ne traže poklon ili pomoć, već isplatu novca koji su zaradili posvećeno i odgovorno.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.