sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Pljevljima od Vlade novi set obmana i neistina

Demokrate: Pljevljima od Vlade novi set obmana i neistina

Demokratska Crna Gora održala je  danas press konferenciju na kojoj su odbornici Demokrata u SO Pljevlja, Bojan Krvavac i Miroslav Anđelić, istakli da jučerašnja ceremonija održavanja sjednice Vlade u gradu pod Golubinjom i davanje po ko zna koji put brojnih obećanja nisu ništa drugo nego direktno bacanje prašine u oči građanima Pljevalja.

Naime, Krvavac je kazao da je radni naziv sjednice Vlade trebao biti ,,Spašavaj što se spasiti može”, s obzirom na topljenje rejtinga  DPS-a u Pljevljima, posle odlaska prve perjanice lokalne ekspoziture režima, Mirka Đačića, sa mjesta predsjednika Opštine. ,,Svjesni su u Vladi da su toliko ojadili Pljevlja, a da su parlamentarni izbori pred vratima, pa su došli sa novim setom obećanja, praveći se kao da se posljednjih 30 godina uništavanja Pljevalja od strane vlasti u Podgorici nije ni desilo”.

On je istakao da građani Pljevalja nemaju razloga da vjeruju u nova obećanja onih koji su glavni krivci za ovako razočaravajuće stanje u Pljevljima, podsjećajući da su predstavnici režima išli toliko daleko u obećanjima da su, u predvečerje nekih od izbornih ciklusa, postavljali kamen temeljac za izgradnju drugog bloka TE Pljevlja, a da su građani vidjeli kakvu je sudbinu taj projekat doživjeo.

,,Kažu predstavnici Vlade kako građani Pljevalja nemaju kvalitet života koji bi bio srazmjeran nivou resursa koji posjeduje ova opština, a neće da priznaju da građani Pljevalja nemaju kvalitet života u rangu nekih drugih sredina, jer benefite od tih resursa uživa neko u Podgorici, po pravilu blizak aktuelnom režimu. Ne treba da idemo dalje od činjenice da je cilj aktuelne vlasti da posao navodne ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja daju kompaniji  ,,BB Solar”, u vlasništvu Blaža Đukanovića, bez čije firme se u Pljevljima očigledno  ni sijalica ne može zaviti”, saopštio je Krvavac.

Anđelić je kazao da je očekivano bilo da premijer, umjesto davanja obećanja, pokaže šta su u prethodne tri godine on i Vlada na čijem je čelu uradili za Pljevlja i koje su sve to projekte realizovali na teritoriji pljevaljske opštine. ,,Umjesto toga, a iz razloga što Vlada nije imala šta pokazati, jer gotovo da nije ništa uradila, pa se pribjeglo oprobanoj i izlizanoj metodi davanja novih obećanja i bukvalno „gađanja“ sa milionskim ciframa navodnih novih ulaganja u Pljevlja”.

,,Sigurni smo da je premijeru i resornoj ministarki ekonomije i ministru finansija, što bi svaka odgovorna vlast učinila, umjesto slikavanja i obilaska partijskih prostorija DPS-a, pametnije bilo da su obišli ,,Vektru Jakić” i pokušali naći rješenje za privredni subjekat koji zapošljava više stotina radnika i duguje bukvalno svima, od radnika preko dobavljača do opštine i države”, naveo je Anđelić.

Na kraju, on je kazao da su građani Pljevalja prethodnih dana bombardovani lažnim informacijama da je smanjena stopa nezaposlenosti u pljevaljskoj opštini, te da su predstavnici Vlade trebali da obiđu novootvorene privredne subjekte kako bi pokazali makar jednog novozaposlenog u njima.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.