nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / DEMOKRATE: PROTIV TOPLIFIKACIJE MOGU BITI SAMO NEPRIJATELJI PLJEVALJA

DEMOKRATE: PROTIV TOPLIFIKACIJE MOGU BITI SAMO NEPRIJATELJI PLJEVALJA

Ono što bivša vlast nije uspjela da pokrene za 40 godina, novi izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin je aktivirao za svega nekoliko mjeseci. To je sudbonosni i istorijski projekat toplifikacije Pljevalja koji ima samo pozitivne ekološke, ekonomske i privredne efekte po grad, građane i državu. Taman kada smo pomislili da oko ovog projekta postoji opšti društveni i politički konsenzus, izašao je sa saopštenjem u ime političke grupacije DF, prepoznatljivi dnevni kritičar i očito borac za uništenje Pljevalja – Nebojša Medojević, inače rođeni Pljevljak.

Medojević zaboravlja da ova investicija znači ulaganje u toplovod, a da se izvor može mijenjati u budućnosti. Sada je izvor Termoelektrana koja će nakon ekološke rekonstrukcije biti najmoderniji objekat ovog tipa u regionu, za 30 godina to može biti toplana na bio gorivo, a može biti i na gas ili drugi izvor, jer topolovodna Infrastruktura u koju se ulaže ostaje gospodine Medojeviću. Ostaje gradu, građanima Pljavalja i državi Crnoj Gori.

Vi mislite gospodine Medojeviću da može tek tako da se izađe u javnost i bez ikakvog osnova i utemeljenja napadne projekat koji čekaju generacije Pljevljaka, a da vas neko shvati ozbiljno? Projekat koji je nada za opstanak grada i očuvanje životne sredine. Projekat koji će osnažiti lokalno preduzeće i smanjiti cijenu grijanja građanima. Projekat koji će otvoriti nova radna mjesta. Projekat koji će poboljšati investicionu klimu. Projekat koji će poboljšati efikasnost Termoelektrane.

Vi ne razumijete to, gospodine Medojeviću, jer ste navikli samo da rušite, a ništa da gradite. Da samo kritikujete, a ne dajete rješenja. Da se bavite svim i svačim, a konkretno ničim. Ne razumijete, niti to možete, jer ne udišete tokom zime ekstremno zagađen pljevaljski vazduh, već gledate oblake prašine iznad svog rodnog mjesta iz udobnih fotelja koje su daleko od Pljevalja. Ne razumijete rapidni rast teško oboljelih, raseljenih i osiromašenih u vašem rodnom gradu kome ste okrenuli leđa kao ni jedan Pljevljak u istoriji.demokrate Logo-zastava-1024x1024

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.