nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Politika / Demos: Privođenje našeg funkcionera ima funkciju zastrašivanja

Demos: Privođenje našeg funkcionera ima funkciju zastrašivanja

Jučerašnje privođenje predsjednika barskog odbora Demosa Sava Vujoševića, po svemu sudeći ima funkciju zastrašivanja građana, saopšteno je iz Demos-a.

Kako prenose mediji, Vujošević je  juče uhapšen nakon što je policija tokom pretresa njegove kuće pronašla veću količinu oružja za koju nije imao dozvolu, ili je oružani list istekao.

“Nemajući namjeru da sputavamo akcije policije na osnovu zakonskih propisa, a želeći da se takve akcije odvijaju u kriminogenim sredinama u nažalost duboko kriminalizovanom crnogrskom društvu, hapšenje Vujoševića u akciji velikim brojem policajaca navodi na sumnju da se radi  o drugim motivima”, navodi se u saopštenju.

Iz Demos-a navode da neposjedovanje ili neobnovljena dozvola za oružje naslijeđeno od pokojnog oca ne mogu biti razlog za spektakularne akcije privođenja koje pred građanima sprovodi policijska ekipa sa desetak policajaca i nekoliko policijskih vozila.

Savo Vujošević (Foto: PR Centar) Savo Vujošević (Foto: PR Centar)

 

 

Tvrde da barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara.

“Pratićemo dalje postupanje policijskih organa i tužilaštva, sa ciljem otkrivanja pravih motiva ovog hapšenja, koji u ovom trenutku vode ka aktivnom učešću Sava Vujoševića na litijama kao pravu koje ima kao građanin i vjernik”, navodi se u saopštenju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: DRITAN PAŠI OTPOZDRAV NA PISMO

    Ima jedna scena u Gorskom vijencu kada vladika Danilo i glavari dobijaju pismo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *