četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Politika / DF i URA bojkotuju lokalne izbore u Tivtu

DF i URA bojkotuju lokalne izbore u Tivtu

Demokratski front (DF) neće izaći na lokalne izbore u Tivtu, saopštio je predsjednik Kluba poslanika DF-a, Milutin Đukanović.

U DF-u, kako je kazao, smatraju da trenutno ne postoje uslovi za pošten i slobodan izborni proces, ali i da u ovom momentu ima važnijih tema od lokalnih izbora.

„Ne želeći da javno mnjenje u zemlji skrećemo sa onoga što je centralna tema u poslednjih par mjeseci i što će našu društvenu scenu opterećivati i u narednom periodu, DF je donio konačnu odluku da ne izlazi na lokalne izbore u Tivtu“, kazao je Đukanović.

Na ovu odluku je,  dodaje on, dodatno uticao i način izbora novog predsjednika Državne izborne komisije, čime je, kako navodi Đukanović, poslata jasna poruka da nema spremnosti za promjene izbornih uslova i da će se „na izbornu utakmicu i ovoga puta izlaziti pod istim uslovima kao što je to i ranije bio slučaj.“

„Ovom odlukom ni u kom slučaju ne želimo da utičemo na odluke ostalih opozicionih subjekata o načinu, eventualnog, učešća na lokalnim izborima u Tivtu“, zaključio je Đukanović.

Ranije danas je iz Građanskog pokreta URA saopšteno da neće učestvovati na izborima u Tivtu zbog toga „što uslovi za slobodne, demokratske fer i slobodne izbore ne postoje ni u tom gradu ni na državnom nivou“.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1652124621595

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *