nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Politika / DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od ostatka CG jer su danas blokirali prilaz Cetinju, na dva mjesta, i nisu dozvolili da predstavnici DF prisustvuju Danu Evrope i pobjede, u organizaciji ambasadorke EU u CG, Kristine Oane Pope.

FB_IMG_1652124611823

„Lideri i poslanici Demokratskog fronta bili su pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobjede u Drugom svjetskom ratu u organizaciji ambasadorke EU u CG, Kristine Oane Pope.

Međutim, prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mjesta, kod Belvedera i na ulasku u ovu varošicu, tako da mnoge zvanice nisu uspjele da dođu na mjesto događaja.

Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mjesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji.

Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sjedištem u CG da važne datume obilježavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gdje su svi dobrodošli.

Nažalost, Cetinje više nije ništa od toga, već lokacija koja je odabrana za stjecište ekstremista i fašista. To je nesrećna sudbina ove nekada prestonice koja je iznjedrila nekada najveće ljude u CG, a sada je tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji.

Iskreno se nadamo da će generacije koje dolaze vratiti Cetinje tradiciji, čojstvu i pravim vrijednostima, a mi se izvinjavamo delegaciji EU što nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo jednom važnom događaju“, navodi se u saopštenju za javnost DF.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

klub mladih izdvojena

MLADI NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE URUČILI DONACIJU CRVENOM KRSTU U PLJEVLJIMA

Saopštenje Nove srpske demokratije Pljevlja Povodom Svjetskog dana Crvenog krsta (8. maj), predstavnici Kluba mladih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *