petak , jun 18 2021
Početna / Vijesti / Politika / DF povukao predlog o Njegoševom danu

DF povukao predlog o Njegoševom danu

Poslanici Demokratskog fronta zatražili su da se iz procedure povuče Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim i drugim praznicima, u kojem su, između ostalog, tražili i da se dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša proglasi državnim praznikom, prenosi CDM.

 “Ovim putem Vam se obraćam sa zahtjevom da iz procedure povučete Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim i drugim praznicima”, naveo je Milutin Đukanović u dokumentu upućenom parlamentu.

Taj politički savez je ranije predložio da se praznik nazove “13. novembar-Dan Petra II Petrovića Njegoša, crnogorski praznik kulture”.

 Kako su istakli, ovim zakonom bi se uveo novi praznik sa ciljem da se afirmiše kultura i stvaralaštvo jednog od najvažnijih istorijskih ličnosti Crne Gore.

Ovo nije prvi put da se predlaže da 13. novembar bude praznik. Vlada Crne Gore je 22. novembra 2016. aktuelizovala izmjene Zakona o državnim praznicima, kojima je predviđeno da 13. novembar, dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša, bude državni praznik. Međutim krajem decembra 2016. godine Vlada ga je povukla iz skupštinske procedure.

Prethodnih godina predstavnici Bošnjačke stranke su se oštro protivili tom prijedlogu.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo fotografija 2

Sud odbacio Kadribašićevu tužbu protiv Lekića

Osnovni sud u Pljevljima odbacio je tužbu bivšeg glavnog imama Husein pašine džamije u Pljevljima, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *