utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / DF pozdravio odluku o nastavku litija: Životima braniti svetinje

DF pozdravio odluku o nastavku litija: Životima braniti svetinje

Demokratski front pozdravlja odluku mitropolita Amfilohija o nastavku litija u Nedjelju svih svetih.

Iz vodeće opozicone koalicije su kazali da je za razliku od onih koji su na vlasti mitropolit uvijek uvažavao volju naroda, a to je, kako kažu, potvrdio i ovoga puta „pokazavši kako se poštuje svoj narod“.

Navode da je dobro što je u ovim danima oko Trojičindana, mitropolit podsjetio na zakletvu koju su položili na prošlogodišnjem Trojčindanskom saboru – „da ćemo i životima braniti svoje svetinje ako treba“.

„Mi iz Demokratskog fronta, kao politički oponenti režima i ljudi koji su se u Skupštini Crne Gore suprotstavili donošenju sramnog Zakona protiv naše Crkve u skladu sa zakletvom koju smo položili, se radujemo što ćemo opet biti na ulicama u krsnim hodovima sa svojom pravoslavnom braćom koja ne misle o svemu u političkom životu jednako kao mi ali sa kojima nas je ujedinila Crkva u kojoj smo svi kršteni i koju smo spremni zajedno da branimo“, ističe se u saopštenju.

Iz toga razloga se, dodaju oni, rukovodstvo DF-a, zajedno funkcionerima i članovima, obradovalo ovoj vijesti i sa zadovoljstvom će, kako kažu, prisustvovati litijama zajedno sa svojom „pravoslavnom braćom iz Crne Gore, spremni da zakletvu koju smo dali i dužnost koja nas je dopala ispunimo do kraja“.

Izvor: portalanalitika.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.