sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / DF traži da se prihvati poklon Vučića: Koliko imamo respiratora, ako odbijamo pet?

DF traži da se prihvati poklon Vučića: Koliko imamo respiratora, ako odbijamo pet?

„OSLOBODITE SE SUJETE I ZAVISTI“

Milutin Simović, Kenan Hrapović za koga rade – za građane ili za koronavirus. Ovim što su sinoć uradili pokazali su da su saveznici koronavirusa i da im interes građana nije na prvom mjestu“, rekao je Andrija Mandić

Mandić i Knežević
Mandić i Knežević (Foto: Screenshot)

Predsjednik Demokratske narodne partije i jdan od lidera DF-a, Milan Knežević pitao je Simovića da li „govori u ime većine građana ili Mila Đukanovića“.

„Želimo da pošaljemo poruku da je govorio isključivo u ime Mila Đukanovića i neophodno je da se pod hitno smijeni sa mjesta potpredsjednika Vlade i predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela zato što je ugrozio zdravlje i bezbjednost građana Crne Gore“.

Knežević je kazao da DF-u nijesu jasne „ni profesionalne karakteristike Simovića“ koje ga kandiduju da bude koordinator NKT.

Tražio je i da se saopšti koliko Crna Gora ima respiratora, „ako je odbijeno pet iz Srbije“.

Knežević je tražio da se objavi i u kojim zdravstvenim ustanovama su raspoređeni i koliko ima opreme za doktore i medicinsko osoblje.

„Dobijamo informaciju da je veliki broj respiratora neispravan i da značajan broj medicinskih radnika nije osposobljen da radi na respiratorima“.

Knežević je naveo i da sve mjere koje su do sada donijete predstavljaju „neformalno vanredno stanje“.

„Imamo 82 oboljelih u Crnoj Gori. To je kao da je u Srbiji oboljelo 1.230, a trenuto je 526 oboljelih (podatke iznio na konferenciji za novinare u 14 časova). Da su na vrijeme uveli vanredno stanje ne bi se suočavali sa pandemijom. Svaka odredba donijeta je na neustvan način“.

Knežević je pitao i zašto nema opozicionih političara u Nacionalnom koordinacionom timu.

„Zato jer ne žele da podijele odgovornost i podijelimo zajedničke obaveze jer žele da strančare i neko pokušava da se ugadi u ovu muku. Ne želimo da kupimo političke probleme ali ako žele jedinstvo da zajednički donesemo neke odluke i zajednički stanemo iza njih. Sumnjamo kako će Simović kao koordinator tima trošiti sredstva i mislimo da bi trebala namjenski da se uplaćuju. Nakon onoga što je izjavio sinoć ne vjerujemo mu ništa“, kazao je između ostalog Knežević.

 

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.