petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Dijaspora donirala 60 respiratora

Dijaspora donirala 60 respiratora

Crnogorski zdravstveni sistem dobio je donaciju od 60 respiratora, vrijednu oko milion dolara, od privrednika našeg porijekla iz dijaspore, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Zahvaljujući se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore, na ovoj značajnoj donaciji, koja je danas stigla u Crnu Goru, državni sekretar Borko Bajić istakao je da je ona realizovana zahvaljujući inicijativi grupe privrednika našeg porijekla, u kojoj su posredovali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

“Ova vrlo vrijedna donacija dolazi u pravom trenutku, u vremenu kada se borimo sa korona virusom i kada nam je prijeko potrebno da dodatno ojačamo zdravstveni sistem i sve zdravstvene ustanove, kako bi podjednako imale kapaciteta da se izbore za virusom Kovid-19, kazao je dr Bajić.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović naglasila je da donacija 60 respiratora u toku pandemije Kovid-19 dovoljno govori koliko je značajna za zdravstveni sistem.

“To je najvažnija vrsta donacije koja nam je u ovom trenutku potrebna i jedini način da tehnički pospješimo sadašnje kapacitete zdravstvenog sistema Crne Gore. Jedan od osnovinih ciljeva Ministarstva zdravlja je da ujednačimo i tehnički kvalitet pružanja zdravstvene zaštite i u najmanjoj opštoj bolnici koja postoji na tlu Crne Gore. Ako uzmemo u obzir značajno povećanje broja respiratora koje sada imamo zahvajujući ovoj donaciji, jasno je da će kvalitet zdravstvene zaštite biti značajno unaprijeđen”, kazala je Radulović.

Današnjem prijemu donacije prisustvovao je i Aleksandar Sekulić generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja.

Izvor: RTCG

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.