nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Direktor “Čistoće” kriv za požar i neodržavanje deponije Jagnjilo

Direktor “Čistoće” kriv za požar i neodržavanje deponije Jagnjilo

Za požar koji se desio 27. aprila ove godine, paljenje guma, na deponiji Jagnjilo krivicu snosi rukovodstvo koje je dozvolilo da deponija bude u katastrofalnom stanju, kaže Srđan Živković, suspendovani radnik „Čistoće“ kome je direktor „Čistoće“ Saša Ječmenica uručio rješenje o suspenziji zbog požara koji je prijavio nadležnim njegov kolega Žarko Tomić. Kako se požar, i nakon intervencije Vatrogasne službe, aktivirao u večernjim satima kada je na radnom mjestu stražar deponije bio Radomir Caković, direktor Ječmenica je trojici stražara uručio rješenje o suspenziji ne navodeći bilo kakve dokaze o našoj krivci za paljenje guma na Jagnjilu, kazao je Živković zaključujući da niko nije kriv nego rukovodstvo koje je dopustilo da godinu i po ne radi utovarna kašika i da se otpad ne zatrpava.

-Direktor Ječmenica radi na zastrašivanju i ucjenjivanju radnika. Optužio je stražare zbog požara koji nisu mogli ništa da urade izuzev da pozovu vatrogasnu službu. Meni je rješenje o suspenziji uručeno sjutradan u večernjim satima a da me niko iz firme nije pitao o dešavanjima toga dana kada se sve odvijalo uobičajenim tokom, rekao je Živković.

Utovarna lopata „Čistoće“ ne radi 18 mjeseci i poslovodstvo se sada iskalilo na trojici svojih radnika uručujući im rješenje o suspenziji zbog požara, poručilo je nekoliko mještana Otilovića i Crljenica koji su se danas okupili na gradskoj deponiji Jagnjilo. Građanin Slavko Popadić rekao je, za Pljevaljske novine, da su prije 18 mjeseci zbog neodržavanja deponije bili blokirali njen rad i tada je bio dogovor da se mora svaki kamion otpada zagrnuti laporcem, međutim dogovor nije ispoštovan.

-Tražimo odgovornost direktora i uprave opštinskog preduzeća „Čistoća“ koji 18 mjeseci nisu odgovorili na zahtjev mještana da se otpad redovno zatrpava laporcem. Zbog neodržavanja mještani trpe posledice zbog pasa lutalica koji nam pričinjavaju štetu i napadaju ljude i životinje, rekao je Popadić. Psi lutalice u potrazi za hranom najviše obilaze deponiju Jagnjilo.

U pokušaju da razgovaramo o uslovima rada i održavanju deponije Jagnilo sa čuvarima koji su danas radili naišli smo na ćutanje.

Nezadovoljni mjestani odrzavanjem deponije Jagnjilo
Nezadovoljni mjestani odrzavanjem deponije Jagnjilo

Požar je nastao u neposrednoj blizini stražarske kućice da bi se zatim proširio a pribavljeni dokazi ukazuju na mogućnost postojanja odgovornosti radnika obezbjeđenja za učinjenu težu povredu radne obaveze tj.za neizvršavanje ili nesavjesno, neblagovremeno ili nemarno vršenje radne obaveze, izjavio  ranije je Ječmenica, za PVinformer, upućujući tri suspendovana radnika obezbjeđenja deponije komunalnog otpada da ako smatraju da im je povrijeđeno pravo rada i po osnovu rada, prije pokretanja postupka pred nadležnim sudom da podnesu predlog za mirno rješavanje spora pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova ili pred Centrom za alternativno rješavanje sporova shodno članovima 140 i 141 Zakona o radu.

Deponija Jagnjilo
Deponija Jagnjilo
Utovarna kasika neispravna 18 mjeseci
Utovarna kasika neispravna 18 mjeseci

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *