nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Direktor „Vodvoda“ podnio ostavku, sindikat optužuje osnivača i menadžement za „dobrovoljnu likvidaciju“

Direktor „Vodvoda“ podnio ostavku, sindikat optužuje osnivača i menadžement za „dobrovoljnu likvidaciju“

Predstavnici tri sindikalne organizacijje obratili su se, juče, javnosti zajedničkim saopštenjem u kojem su za katastrofalnu situaciju u opštinskom preduzeću “Vodovod”  optužili  rukovodstvo preduzeća ii predstvanike lokalne samouprave da javno bježe od odgovrora na njihove apele i saopštenja I da potajno planiraju  tzv „dobrovoljnu likvidaciju“ firme. Poručili su da ako se otvori Pandorina kutija zvana DOO “Vodovod” radnici neće dozvoliti da se razvlače po stečajima, likvidacijama, biroima rada već će uzeti stvar u svoje ruke i samoinicijativno krenuti da rešavaju pitanja opstanka firme i sopstvene egzistencije.

Predstavnici sinidkata pitaju kako drugačije objasniti  ponašanje menadžmenta, koji je u poslednjih 6 godina upravljanja Vodovodom uništio preduzeće dovodeći ga pred samo gašenje.

Podsjećaju da su predstavnici menadžmenta  imali potpuno odriješene ruke da u “Vodovodu” rade šta požele, ali da su umjesto popravljanja stanja, uvećali dug Vodovoda za oko milion evra a istovremeno su: povećavali cijene usluga vodosnadbijevanja nekoliko puta, podigli kredit i isplatili otpremnine za sedam radnika, koje su brutalno izbacili na ulicu, dok su na njihova mjesta doveli mnogo više partijski podobnih I  nezakonito su smanjivali plate nekoliko godina.

-Nevjerovatno je da  Vodovod pored svih ovih finansijski pozitivnih momenata ima tolike dugove dobavljačima, dugove za poreze i doprinose i dugove za električnu energiju. Prosto je nevjerovatno da se javno ne oglašava niko iz lokalne samouprave , niko iz nadležnog sekretarijata, dok istovremeno “Vodovod” stoji blokiran nekoliko mjeseci bez odbora direktora,ne donose se odluke i dokumenta od krucijalnog značaja za sudbinu firme i radnika,  a menadžment izvodi pravne vratolomije pokušavajući da na jedan nevjerovatan način smijeni članove odbora direktora koji im nisu lojalni. Sve se dešava u periodu kada treba da se donese Sanacioni plan, kojim nas je obavezala Poreska uprava prilikom poslednje deblokade računa, kako bi firma na neki način pokušala da izađe iz teške situacije – navode u saopštenju predstavnici sindikata “Vodovoda” I pozivaju  predsjednika Opštine Golubovića kao i predstavnike nadležnog sekretarijata da se aktivno uključe u rešavanje pitanja sudbine Vodovoda, da ne zabijaju glavu u pijesak i da se ne igraju partijskih igrica sa menadžmentom i izvršnim direktorom Gospićem preko leđa radnika.

Obavjestili su javno menadžment da od planirane „dobrovoljne likvidacije „ nema ništa, jer  Vodovod obavlja djelatnost od  javnog interesa I ne postoji drugo preduzeće koje se bavi uslugama vodosnadbijevanja.

Direktor “Vodovoda” Čedo Gospić, kako smo nezvanično saznali, je podnio ostavku na funkciju zbog odlaska u penziju, a koja se mora potvrditi na skupštinskom zasjedanju koje je najavljeno tek krajem marta. Kao budući vršioci dužnosti direktora pominju se Mladen Dragaševič I Vesko Sekulović. S obzirom na  finasijske problem “Vodovoda” nije jasno zašto se ništa ne preduzima skoro četiri mjeseca ili šest, jer je u oktobru 2020.održana poslednja sjednica Odbora direktora “Vodovoda”, koji su do sada funkcionisali kao partijski uhljebi, bez ikakve odgovornosti.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nikola i lucic izdvojena

POTPISIVANJEM UGOVORA IZMEĐU EPCG I UPRAVE JAVNIH RADOVA ZAPOČETA REALIZACIJA PROJEKTA TOPLIFIKACIJE PLJEVALJA

Danas je u prostorijama TE “Pljevlja” (TEP) potpisan ugovor između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Uprave …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *